Hozzávalók:
- 1500 g sertéslapocka
- 10 gerezd fokhagyma
- 2000 g burgonya
- 1000 g vöröshagyma
- 250 g zsír
- só
- bors
- ételízesítő
- sertéssült fűszerkeverék
Elkészítése:
1. A megtisztított és 1,5 cm vastag szeletekre vágott sertéslapockát fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük és hűtőszekrényben legalább 2 órán át hagyjuk állni..
2. A héjától megtisztított burgonyát cikkekre vágjuk és félig megfőzzük.
3. A vöröshagymát félfőre (félbevágott karika) vágjuk.
4. A megolvasztott zsírral összekeverjük a burgonyát és a vöröshagymát, ízesítjük tetszőlegesen és tepsi aljára terítjük. Erre helyezzük a sertéslapockát és 200 fokos sütőben, kb. 60 perc alatt pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.