AZÉRT, MERT PICI....

2017. május 21. 15:48 - Kosh Naranek

TOJÁSLEVES

tleves.jpgHozzávalók:

- 30 ml olaj

- 20 g liszt

- 1 fej vöröshagyma

- 1 gerezd fokhagyma

- 10 g édesnemes fűszerpaprika

- 2 db babérlevél

- 30 g tejföl

- 10 ml ecet

- 1 csokor petrezselyemzöld

- 30 g ételízesítő

- 1 g őrölt feketebors

- 3 g őrölt fűszerkömény

- 4 db tojás

- cukor ízlés szerint

Elkészítése:

1. Az olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, valamint fokhagymát. Ezután liszttel szórjuk és zsemleszínűre pirítjuk folyamatosan kevergetve. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és alaposan elkeverjük benne. Felengedjük vízzel, hogy a paprika ne égjen meg.

2. Fűszerezzük ételízesítővel, cukorral, őrölt fűszerköménnyel, őrölt feketeborssal, babérlevéllel és ecettel. 10 percig forraljuk.

3. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd alaposan elkeverjük a levesben és még további 10 percig főzzük.

4. Tejföllel és ecettel (ízlés szerint) tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

Címkék: Levesek
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr2312529443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása