Hozzávalók:
- 30 ml olaj
- 20 g liszt
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 g édesnemes fűszerpaprika
- 2 db babérlevél
- 30 g tejföl
- 10 ml ecet
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 30 g ételízesítő
- 1 g őrölt feketebors
- 3 g őrölt fűszerkömény
- 4 db tojás
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
1. Az olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, valamint fokhagymát. Ezután liszttel szórjuk és zsemleszínűre pirítjuk folyamatosan kevergetve. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és alaposan elkeverjük benne. Felengedjük vízzel, hogy a paprika ne égjen meg.
2. Fűszerezzük ételízesítővel, cukorral, őrölt fűszerköménnyel, őrölt feketeborssal, babérlevéllel és ecettel. 10 percig forraljuk.
3. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd alaposan elkeverjük a levesben és még további 10 percig főzzük.
4. Tejföllel és ecettel (ízlés szerint) tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.