AZÉRT, MERT PICI....

2017. április 15. 12:19 - Kosh Naranek

VAJJAL KÉSZÍTETT FOSZLÓS KALÁCS

h2017foszloskal.jpgHozzávalók:

- 1000 g liszt (BL-55)

- 50 g élesztő

- 10 g só

- 110 g vaj

- 100 g kristálycukor

- 2 db tojás (1 db a felületkezeléshez)

- 500 ml tej (2,8 %-os)

- 5 g aszkorbinsav (10 ml citromlé)

Elkészítése:

1. A tejben feloldott élesztőt, kristálycukor hozzáadásával, szobahőmérsékleten felfuttatjuk.

2. A lisztben elkeverjük a sót, az aszkorbinsavat, az olvasztott vajat és az egy felvert tojást. A felfuttatott élesztő hozzáadásával rugalmas tésztát dagasztunk belőle.

3. Meleg helyen egy órát kelesztjük a tésztát.

4. Hat egyenlő részre osztjuk a megkelt tésztát és kis zsemléket formázunk belőle. Felületüket liszttel szórjuk és még 15 percig letakarva pihentetjük.

6. A zsemlékből szálakat sodrunk és hármas fonással két kalácsot fonunk belőlük. Formába helyezzük és felvert tojással lekenve pihentetjük 30-40 percet.

7. 180 fokra előmelegített sütöben, barnára sütjük a kalácsokat.

8. Rácsra helyezve kihűtjük!

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr3512426123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása