AZÉRT, MERT PICI....

2017. április 15. 12:31 - Kosh Naranek

HÚSVÉTI SÁRGATÚRÓ I.

h2017sargaturo.jpgHozzávalók:

- 2000 ml tej (2,8 %-os)

- 200 g kristálycukor

- 20 g vanillincukor

- 20 db tojás

- 15 g só

- 50 g mazsola

Elkészítése:

1. A tejet a sóval, a cukorral, a mazsolával, valamint a vanillincukorral felforraljuk.

2. A könnyedén elkevert (nem felvert) tojásokat hozzáadjuk a forrásban lévő tejhez és folyamatos kavargatás mellett sűrű, túrószerűvé főzzük alacsony fokozaton.

3. Konyharuhába szedjük, alaposan kicsavarjuk a nedversségtől és szűrőbe téve, súly alatt préseljük 12-24 órán át.

4. Miután elkészült, hűtőszekrényben tároljuk!

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr412426019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása