Hozzávalók:
- 2000 ml tej (2,8 %-os)
- 200 g kristálycukor
- 20 g vanillincukor
- 20 db tojás
- 15 g só
- 50 g mazsola
Elkészítése:
1. A tejet a sóval, a cukorral, a mazsolával, valamint a vanillincukorral felforraljuk.
2. A könnyedén elkevert (nem felvert) tojásokat hozzáadjuk a forrásban lévő tejhez és folyamatos kavargatás mellett sűrű, túrószerűvé főzzük alacsony fokozaton.
3. Konyharuhába szedjük, alaposan kicsavarjuk a nedversségtől és szűrőbe téve, súly alatt préseljük 12-24 órán át.
4. Miután elkészült, hűtőszekrényben tároljuk!
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.