Hozzávalók:
- 330 ml hideg víz
- 40 g étkezési zselatin
- 20 ml citromlé
- 30 ml gyümölcs szörp
- 500 g kristálycukor
- 100 g kristálycukor a bevonáshoz
Elkészítése:
1. 100 ml hideg vízben feloldunk 40 g étkezési zselatint és hagyjuk, hogy megszilárduljon.
2. 230 ml vízben feloldunk 500 g kristálycukrot és elkezdjük melegíteni. Amikor elérte a forráspontot 5-7 percig forraljuk (szálpróbáig). Ezután hagyjuk kb. 50 fokosra hűlni.
3. Feloldjuk benne a megszilárdult zselatin és ezután hozzáadjuk a 20 ml citromlevet és a 30 ml gyümölcs szörpöt.
4. Kiolajozott formákba töltjük és hűtőszekrényben legalább 8-24 órát hagyjup pihenni.
5. Óvatosan kivesszük a formákból és kristálycukorral bevonjuk.
6. Rácsra helyezve, száraz helyen /lehetőség szerint rácson vagy sütőpapíron/ legalább 48-72 órán át hagyjuk pihenni.
7. Zárható dobozban, hűtőszekrényben tárolhatjuk ezután.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.