AZÉRT, MERT PICI....

2017. március 14. 15:29 - Kosh Naranek

"DIY" HÁZI ZSELÉCUKORKA

imag1816.jpgHozzávalók:

- 330 ml hideg víz

- 40 g étkezési zselatin

- 20 ml citromlé

- 30 ml gyümölcs szörp

- 500 g kristálycukor

- 100 g kristálycukor a bevonáshoz

Elkészítése:

1. 100 ml hideg vízben feloldunk 40 g étkezési zselatint és hagyjuk, hogy megszilárduljon.

2. 230 ml vízben feloldunk 500 g kristálycukrot és elkezdjük melegíteni. Amikor elérte a forráspontot 5-7 percig forraljuk (szálpróbáig). Ezután hagyjuk kb. 50 fokosra hűlni.

3. Feloldjuk benne a megszilárdult zselatin és ezután hozzáadjuk a 20 ml citromlevet és a 30 ml gyümölcs szörpöt.

4. Kiolajozott formákba töltjük és hűtőszekrényben legalább 8-24 órát hagyjup pihenni.

5. Óvatosan kivesszük a formákból és kristálycukorral bevonjuk.

6. Rácsra helyezve, száraz helyen /lehetőség szerint rácson vagy sütőpapíron/ legalább 48-72 órán át hagyjuk pihenni.

7. Zárható dobozban, hűtőszekrényben tárolhatjuk ezután.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr9912337873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása