AZÉRT, MERT PICI....

2017. január 23. 20:53 - Kosh Naranek

HAMBURGER ZSEMLE I.

hamburgerbuci.jpg

Hozzávalók:

- 1 kg liszt 

- 120 g kristálycukor

- 50 g élesztő

- 25 g só

- 5 db tojás

- 90 ml oliva olaj

- 150 g joghurt

- 410 ml tej

Elkészítése:

 1. Az 1 kg lisztet, a 25 g sót, a 120 g kristálycukrot, a 4 tojás sárgáját, a 90 ml olajat, a 150 g joghurtot, az 50 g elmorzsolt élesztőt egy tálba kérünk, majd 360 ml langyos tejjel rugalmas tésztát gyúrunk belőle.

2. Letakarva nedves törlőkendővel 45 percig kelesztjük.

3. A tésztát deszkára borítjuk és 8-10 részre adagoljuk ki. 8-10 db zsemlét formázunk belőle. Tetejüket lisztezzük és ismét letakarva kelesztjük 15 percig.

4. A zsemléket két újjnyi vastagra lapítjuk kézzel és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Tetejüket felvert tojás sárgájával alaposan lekenjük.

5. Ismét pihentetjük 60 percet.

6. Újra lekenjük a tetejüket, szórhatjuk szezámmaggal és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr2312149049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása