Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 120 g kristálycukor
- 50 g élesztő
- 25 g só
- 5 db tojás
- 90 ml oliva olaj
- 150 g joghurt
- 410 ml tej
Elkészítése:
1. Az 1 kg lisztet, a 25 g sót, a 120 g kristálycukrot, a 4 tojás sárgáját, a 90 ml olajat, a 150 g joghurtot, az 50 g elmorzsolt élesztőt egy tálba kérünk, majd 360 ml langyos tejjel rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
2. Letakarva nedves törlőkendővel 45 percig kelesztjük.
3. A tésztát deszkára borítjuk és 8-10 részre adagoljuk ki. 8-10 db zsemlét formázunk belőle. Tetejüket lisztezzük és ismét letakarva kelesztjük 15 percig.
4. A zsemléket két újjnyi vastagra lapítjuk kézzel és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Tetejüket felvert tojás sárgájával alaposan lekenjük.
5. Ismét pihentetjük 60 percet.
6. Újra lekenjük a tetejüket, szórhatjuk szezámmaggal és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.