Hozzávalók:
- 200 g liszt (BL-55)
- 2 db tojás
- 2 kk só
- 400 ml szódavíz (szénsavas ásványvíz)
- 2 ek olaj
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
1. A lisztben a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a felvert tojást és ezeket is eldolgozzuk benne. Ásványvíz folyamatos hozzáadásával símára keverjük a masszát. 30 percig hagyjuk hűtőszekrényben pihenni.
2. Forró, olajozott serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.
3. Pár perc pihentetés után, tetszőleges töltelékkel készítjük végleges formájára.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.