AZÉRT, MERT PICI....

2016. november 06. 15:25 - Kosh Naranek

KORHELYLEVES I.

 img_20161106_134416.JPG

Hozzávalók:

  • 1000 g savanyított káposzta
  • 250 g füstölt oldalas / oldalasvég
  • 250 g füstölt tokaszalonna
  • 250 g füstölt kolbász
  • 360 g tejföl

  • 1 db vöröshagyma
  • 50 ml olaj
  • 4 ek liszt
  • 2 ek ételizesítő
  • 1 ek só
  • 1 tk őrölt feketebors
  • 8 db babérlevél
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 ek édesnemes paprikaőrlemény
  • 1 ek szárított kaporlevél

 

Elkészítése:

1. A felkockázott tokaszalonnát kevés olajon zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és vöröshagymát, majd aranysárgára pirítjuk. Vigyázzunk, hogy puha maradjon és ne égjen meg!

2. Hozzáadjuk a paprikaőrleményt, a babérlevelet, az őrölt feketeborsot, a sót, az ételízesítőt és a szárított kaporlevelet. Kevés vízzel felengedjük és 5 percig főzzük.

3. A savanyított káposztát levével együtt a fazékba tesszük a felkarikázott füstölt kolbásszal és a szeletelt füstölt oldalassal együtt és felengedjük annyi vízzel, hogy újjnyi magasságban ellepje. Addig főzzük együtt, amíg a füstölt oldalas puhára nem főtt.

4. Amíg várakozunk, elkészítjük a tejfölös habarást. A lisztet hozzáadjuk a tejfölhöz és kevés víz hozzáadásával símára keverjük.

4. Miután elkészült a leves, a főzőlével felengjük kissé a habarást /hőkiegyenlítés/, majd hozzáöntjük a leveshez. Újra forrás után még 5 percig főzzük és elkészült a korhelyleves! 

Jó étvagyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr7311934501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása