Hozzávalók:
- 1000 g savanyított káposzta
- 250 g füstölt oldalas / oldalasvég
- 250 g füstölt tokaszalonna
- 250 g füstölt kolbász
- 360 g tejföl
- 1 db vöröshagyma
- 50 ml olaj
- 4 ek liszt
- 2 ek ételizesítő
- 1 ek só
- 1 tk őrölt feketebors
- 8 db babérlevél
- 1 fej fokhagyma
- 1 ek édesnemes paprikaőrlemény
- 1 ek szárított kaporlevél
Elkészítése:
1. A felkockázott tokaszalonnát kevés olajon zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és vöröshagymát, majd aranysárgára pirítjuk. Vigyázzunk, hogy puha maradjon és ne égjen meg!
2. Hozzáadjuk a paprikaőrleményt, a babérlevelet, az őrölt feketeborsot, a sót, az ételízesítőt és a szárított kaporlevelet. Kevés vízzel felengedjük és 5 percig főzzük.
3. A savanyított káposztát levével együtt a fazékba tesszük a felkarikázott füstölt kolbásszal és a szeletelt füstölt oldalassal együtt és felengedjük annyi vízzel, hogy újjnyi magasságban ellepje. Addig főzzük együtt, amíg a füstölt oldalas puhára nem főtt.
4. Amíg várakozunk, elkészítjük a tejfölös habarást. A lisztet hozzáadjuk a tejfölhöz és kevés víz hozzáadásával símára keverjük.
4. Miután elkészült a leves, a főzőlével felengjük kissé a habarást /hőkiegyenlítés/, majd hozzáöntjük a leveshez. Újra forrás után még 5 percig főzzük és elkészült a korhelyleves!
Jó étvagyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.