Hozzávalók:
- 1,5 kg liszt
- 50 dkg sertészsír
- 1 kg főtt burgonya
- 3 ek só
- 2 ek cukor
- 6 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 4 db tojás
- 2 ek tejföl
Elkészítése:
1.A lisztet a zsírral eldörzsöljük és hozzáadjuk az 1 kg főtt, áttört burgonyát. Ezt is elmorzsoljuk benne. A 3 ek sót, a 2 ek cukorral 6 dl tejben futó élesztőt és a 3 db tojást is hozzáadjuk. Kézzel vagy géppel alaposan kidolgozzuk, majd letakarva 1 órát állni hagyjuk kelesztőtálban.
2. A megkelt tésztából kilenc cipót formázunk, majd kör alakúra nyújtjuk. Mindegyiket nyolc darab egyenesszárú hárömszögre osztjuk fel. A háromszögeket a szélesebb vége felől szorosan feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és duplájára kelesztjük.
3. Egy egész tojást, egy kanál vízzel felverünk és a tetejüket lekenjük vele.
4. 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.