AZÉRT, MERT PICI....

2016. november 06. 13:29 - Kosh Naranek

BURGONYÁS KIFLI

img_20161105_231930.JPG

Hozzávalók:

  • 1,5 kg liszt
  • 50 dkg sertészsír
  • 1 kg főtt burgonya
  • 3 ek só
  • 2 ek cukor

  • 6 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 4 db tojás
  • 2 ek tejföl

Elkészítése:

1.A lisztet a zsírral eldörzsöljük és hozzáadjuk az 1 kg főtt, áttört burgonyát. Ezt is elmorzsoljuk benne.  A 3 ek sót, a 2 ek cukorral 6 dl tejben futó élesztőt és a 3 db tojást is hozzáadjuk. Kézzel vagy géppel alaposan kidolgozzuk, majd letakarva 1 órát állni hagyjuk kelesztőtálban.

2. A megkelt tésztából kilenc cipót formázunk, majd kör alakúra nyújtjuk. Mindegyiket nyolc darab egyenesszárú hárömszögre osztjuk fel. A háromszögeket a szélesebb vége felől szorosan feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és duplájára kelesztjük.

3. Egy egész tojást, egy kanál vízzel felverünk és a tetejüket lekenjük vele.

4. 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr2711934389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása