AZÉRT, MERT PICI....

2016. október 27. 17:01 - Kosh Naranek

NYAKLEVES CSIGATÉSZTÁVAL A LEGNAGYOBB "HÁZTÁJI MADÁRBÓL"

husleves1610.JPG

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykanyak
  • 1 db fehérrépa
  • 6 db sárgarépa
  • 1 db paradicsom
  • 1 db TV paprika
  • 1 db karalábé

  • 1 db burgonya
  • 200 g csigatészta
  • 60 g só
  • 30 g ételízesítő
  • 5 g őrölt fűszerkömény
  • 5 g őrölt feketebors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma

Elkészítése:

1. A megtisztított pulykanyakat odatesszük főni kb. 3 liter hideg vízben, és fűszerezzük egész vöröshagymával, fokhagymával, őrölt feketeborssal, őrölt fűszerköménnyel, ételízesítővel, sóval.

2. Amikor a hús félig megfőtt hozzáadjuk a sárgarépát, a karalábét, a TV paprikát, a paradicsomot, a burgonyát. A zöldségféléket célszerű kockára vágni!

3. A levest készre főzzük. Utánaízesíthetjük

4. A  levestésztát lobogó sós vízben készrefőzzük.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr2211844119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása