AZÉRT, MERT PICI....

2016. október 01. 17:22 - Kosh Naranek

TOROSKÁPOSZTA TEPSIBEN

 imag1363.jpg

Hozzávalók:

- 1 kg sertéslapocka
- 1 kg sertéscomb
- 5 kg savanyított káposzta
- 2 kg vöröshagyma
- 3 egész fokhagyma


- 100 g só
- 50 g sülthús fűszerkeverés
- 40 g ételízesítő
- 10 g őrölt feketebors
- 100 g őrölt édesnemes fűszerpaprika
- 10 g őrölt fűszerkömény
- 250 g sertészsír
- 300 ml olaj
- 600 ml víz

Elkészítése:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tespsit kikenjük a sertészsírral és beleöntjük az olajat. A vöröshagymákat és a fokhagymákat megtisztítjuk és apróra vágjuk. A setéshúst 1,5x1,5 cm-es kockákra vágjuk, majd alaposan átmossuk. (Akár pár órát a fegyasztóban is pihentethetjük.) A savanyúkáposztát alaposan kifacsarjuk a nedvességtől.

2. A vöröshagymát és a fokhagymát a só hozzáadásával megdinsztejük a tepsiben annyira, hogy a színe világos szürke legyen és megpuhuljanak a hagymakockák.

3. Hozzáadjuk a kockára vágott hús, borsozzuk, hintjük sülth úsfűszerkeverékkel, ételízesítővel, adunk hozzá őrölt fűszerköményt és lesütjük. Amikor félig megpuhult a hús és érezzük a "sűlt" illatát, meghintjük őrölt édesnemes fűszerpaprikával, s alaposan elkeverjük benne.

4. Víz hozzáadásával készrefőzzük a húst. Vigyázzunk arra, hogy csak apránként adjuk hozzá a vizet és gyakran kevergetve hagyjuk mindíg "zsírjára sűlni". Hasonlóképpen, mint amikor a pörkölt készül.

5. Miután a hús elkészült, hozzáadjuk a savanyított káposztát és készre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy a káposztacsíkok és a hús egyenletesen legyen eldolgozva a tepsiben, mert az esetleges egyenlőtlenségek az elkészült toroskáposztánál degusztáló hatásúak lehetnek.

6. Frissen, vagy serpenyőben melegítve fogyaszthatjuk!

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr2911757555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása