Hozzávalók:
- 1 kg sertéslapocka
- 1 kg sertéscomb
- 5 kg savanyított káposzta
- 2 kg vöröshagyma
- 3 egész fokhagyma
- 100 g só
- 50 g sülthús fűszerkeverés
- 40 g ételízesítő
- 10 g őrölt feketebors
- 100 g őrölt édesnemes fűszerpaprika
- 10 g őrölt fűszerkömény
- 250 g sertészsír
- 300 ml olaj
- 600 ml víz
Elkészítése:
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tespsit kikenjük a sertészsírral és beleöntjük az olajat. A vöröshagymákat és a fokhagymákat megtisztítjuk és apróra vágjuk. A setéshúst 1,5x1,5 cm-es kockákra vágjuk, majd alaposan átmossuk. (Akár pár órát a fegyasztóban is pihentethetjük.) A savanyúkáposztát alaposan kifacsarjuk a nedvességtől.
2. A vöröshagymát és a fokhagymát a só hozzáadásával megdinsztejük a tepsiben annyira, hogy a színe világos szürke legyen és megpuhuljanak a hagymakockák.
3. Hozzáadjuk a kockára vágott hús, borsozzuk, hintjük sülth úsfűszerkeverékkel, ételízesítővel, adunk hozzá őrölt fűszerköményt és lesütjük. Amikor félig megpuhult a hús és érezzük a "sűlt" illatát, meghintjük őrölt édesnemes fűszerpaprikával, s alaposan elkeverjük benne.
4. Víz hozzáadásával készrefőzzük a húst. Vigyázzunk arra, hogy csak apránként adjuk hozzá a vizet és gyakran kevergetve hagyjuk mindíg "zsírjára sűlni". Hasonlóképpen, mint amikor a pörkölt készül.
5. Miután a hús elkészült, hozzáadjuk a savanyított káposztát és készre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy a káposztacsíkok és a hús egyenletesen legyen eldolgozva a tepsiben, mert az esetleges egyenlőtlenségek az elkészült toroskáposztánál degusztáló hatásúak lehetnek.
6. Frissen, vagy serpenyőben melegítve fogyaszthatjuk!
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.