AZÉRT, MERT PICI....

2016. június 18. 18:19 - Kosh Naranek

SASLIK SERTÉSHÚSBÓL MUSTÁROS-KETCHUPOS PÁCBAN

img_20160618_175000.JPG 

Hozzávalók:

- 5 tk mustár

- 5 tk ketcup

- 1 tk őrölt feketebors

- 3 tk sertéssült fűszerkeverék

- 1 tk só

- 100 ml olaj

- 50 ml szénsavas ásványvíz

- 60 dkg sertéskaraj

- 10 db virsli /grill/

- 5 db TV paprika

- 5 db lilahagyma

- 5 db vöröshagyma

- 250 g szeletelt bacon

- bambusz saslik pálca

Elkészítése:

1.  A mustárból, a ketcupból, az őrölt feketeborsból, a sertéshús fűszerkeverékből és a sóból az olaj, valamint a szénsavas ásványvíz hozzáadásával bevonóképes pácot készítünk.

2. A sertéskarajt 3x3 centiméteres kockákra, a virslit pedig 2 centiméter hosszú darabokra vágjuk. Alaposan beleforgatjuk a pácba és lefedve 24 órát hagyjuk állni a hűtőszekrényben.

3. A zöldségeket megmossuk és megtisztítjuk. A vöröshagymát és a lilahagymát egy centiméter vastag karikára vágjuk. A paprikát 2 centiméteres szeletekre. Természetesen más zöldségfélét is használhatunk figyelembe véve az évszakot és az ízlésünket.

4. Az alapanyagokat tetszőleges sorrendben a bambusz saslik pálcára húzzuk. Az elejét és a végét a szeletelt baconnek rögzítve óvatosan betekerjük vele a pálcákat.

5. A szokásos módon készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr58817896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása