Hozzávalók:
- 5 tk mustár
- 5 tk ketcup
- 1 tk őrölt feketebors
- 3 tk sertéssült fűszerkeverék
- 1 tk só
- 100 ml olaj
- 50 ml szénsavas ásványvíz
- 60 dkg sertéskaraj
- 10 db virsli /grill/
- 5 db TV paprika
- 5 db lilahagyma
- 5 db vöröshagyma
- 250 g szeletelt bacon
- bambusz saslik pálca
Elkészítése:
1. A mustárból, a ketcupból, az őrölt feketeborsból, a sertéshús fűszerkeverékből és a sóból az olaj, valamint a szénsavas ásványvíz hozzáadásával bevonóképes pácot készítünk.
2. A sertéskarajt 3x3 centiméteres kockákra, a virslit pedig 2 centiméter hosszú darabokra vágjuk. Alaposan beleforgatjuk a pácba és lefedve 24 órát hagyjuk állni a hűtőszekrényben.
3. A zöldségeket megmossuk és megtisztítjuk. A vöröshagymát és a lilahagymát egy centiméter vastag karikára vágjuk. A paprikát 2 centiméteres szeletekre. Természetesen más zöldségfélét is használhatunk figyelembe véve az évszakot és az ízlésünket.
4. Az alapanyagokat tetszőleges sorrendben a bambusz saslik pálcára húzzuk. Az elejét és a végét a szeletelt baconnek rögzítve óvatosan betekerjük vele a pálcákat.
5. A szokásos módon készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.