Hozzávalók:
- 300 g görög joghurt
- 300 g tejföl
- 100 g majonéz
- 10 g só
- 25 g cukor
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
- 5 g őrölt fehérbors
- 300 g kígyóuborka
Elkészítése:
1. A kígyóuborkát megtisztítjuk és lereszeljük /csíkokra/. Sózzuk és hűtőben állni hagyjuk.
2. A tejfölfől, a görög joghurtból és a majonézből homogén krémet keverünk. Hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát, az apróra vágott kaprot, a cukrot és a levétől alaposan kinyomkodott sózott kígyóuborkát. Alaposan eldolgozzuk benne.
3. Hűtőszekrényben 2 órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
4. Számtalan variációban fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.