AZÉRT, MERT PICI....

2016. június 07. 13:58 - Kosh Naranek

SZABOLCSI TZATZIKI ÖNTET

 img_20160610_190712.JPG

Hozzávalók:

- 300 g görög joghurt

- 300 g tejföl

- 100 g majonéz

- 10 g só

- 25 g cukor

- 2 gerezd fokhagyma

- 1 csokor kapor

- 5 g őrölt fehérbors

- 300 g kígyóuborka

Elkészítése:

1. A kígyóuborkát megtisztítjuk és lereszeljük /csíkokra/. Sózzuk és hűtőben állni hagyjuk.

2. A tejfölfől, a görög joghurtból és a majonézből homogén krémet keverünk. Hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát, az apróra vágott kaprot, a cukrot és a levétől alaposan kinyomkodott sózott kígyóuborkát. Alaposan eldolgozzuk benne.

3. Hűtőszekrényben 2 órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

4. Számtalan variációban fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr218786400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása