AZÉRT, MERT PICI....

2016. május 29. 14:57 - Kosh Naranek

PICIKONYHA BOR-, SÖR-, PÁLINKA- VAGY BÁRMILYEN KORCSOLYÁJA

img_20160528_173027.JPG

Hozzávalók:

- 1100 g liszt (100 g a nyújtáshoz)

- 500 g vaj

- 50 g só

- 10 g cukor

- 700 g tejföl (20 %-os)

- 50 g élesztő

- 4 db tojás (2 db a kenéshez)

Elkészítése:

1. 1000 g lisztben eldolgozzuk 50 g sót. Eközben 600 g tejfölt 35-40 fokosra felmelegítünk, elkeverünk benne 50 g élesztőt és 10 g cukrot. Lefedve szobahőmérsékletű helyen felfuttatjuk.

2. A lisztet 400 g vajjal alaposan elmorzsoljuk, vigyázva arra, hogy ne olvadjon meg a kezünktől. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a 2 db egész tojást és félkemény tésztát gyúrunk belőle. Konyharuhával letakarva 40-45 percig kelesztjük.

3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk vékonyra, a tetejét megkenjük 100 g vajjal és szorosan feltekerjük. A tekercset lelapítjuk, a felénél összehajtjuk és letakarva ismét kelesztjük 30-35 percet.

4. A megkelt tésztából hat cipót formázunk, majd kör alakúra nyújtjuk. Mindegyiket nyolc darab egyenesszárú hárömszögre osztjuk fel. A háromszögeket megkenjük a maradék tejföllel és a szélesebb vége felől szorosan feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és dupla méretűre kelesztjük.

5. Egy egész tojást és egy tojás sárgáját elkeverünk pici tejfölben és a tetejüket lekenjük.

6. 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr898756188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása