AZÉRT, MERT PICI....

2016. május 26. 19:42 - Kosh Naranek

TÖLTÖTT SERTÉSDAGADÓ

img_20160526_191728.JPG

Hozzávalók:

- 2 kg sertésdagadó

- 60 dkg darált sertéslapocka

- 10 db tojás

- 5 szelet kenyér

- 2 tk só

- 2 tk őrölt feketebors

- 3 ek grill fűszerkeverék

- 10 g szárított petrezselyemzöld

- 2 dl olaj

Elkészítése:

1. A 2 kg dagadót felszúrjuk (tölthető, mély zsebét nyitunk rajta).  Kívül és belül egyaránt 3 ek grill fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük, majd hűtőben állni hagyjuk néhány órát.

2. Elkészítjük a tölteléket. A 60 dkg darált húshoz hozzáadjuk ízlés szerint a sót és a borsót. 5 db egész tojást, 5 db apróra vágott főtt tojást, 5 db beáztaott és kinyomkodott kenyérszeletet, a szárított petrezselyemzöldet alaposan eldolgozunk a töltelékben, és közben hozzáadunk 1 dl olajat.

3. A dagadót az előkészített töltelékkel betöltjük és a zsebét hústűvel lezárjuk. Az egészet a maradék olajjal lekenjük.

4. 180 fokos sütőben, a kisűlt zsírral öntözgetve, mindkét oldalát pirosra sütjük kb 90-120 perc alatt.

5. Hűtve tálaljuk!

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr908749548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása