Hozzávalók:
- 2 kg sertésdagadó
- 60 dkg darált sertéslapocka
- 10 db tojás
- 5 szelet kenyér
- 2 tk só
- 2 tk őrölt feketebors
- 3 ek grill fűszerkeverék
- 10 g szárított petrezselyemzöld
- 2 dl olaj
Elkészítése:
1. A 2 kg dagadót felszúrjuk (tölthető, mély zsebét nyitunk rajta). Kívül és belül egyaránt 3 ek grill fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük, majd hűtőben állni hagyjuk néhány órát.
2. Elkészítjük a tölteléket. A 60 dkg darált húshoz hozzáadjuk ízlés szerint a sót és a borsót. 5 db egész tojást, 5 db apróra vágott főtt tojást, 5 db beáztaott és kinyomkodott kenyérszeletet, a szárított petrezselyemzöldet alaposan eldolgozunk a töltelékben, és közben hozzáadunk 1 dl olajat.
3. A dagadót az előkészített töltelékkel betöltjük és a zsebét hústűvel lezárjuk. Az egészet a maradék olajjal lekenjük.
4. 180 fokos sütőben, a kisűlt zsírral öntözgetve, mindkét oldalát pirosra sütjük kb 90-120 perc alatt.
5. Hűtve tálaljuk!
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.