Hozzávalók:
- 2 kg csirkeszárny
- 5 db vöröshagyma
- 1 ek só
- 1 tk őrölt feketebors
- 2 ek grill fűszer keverék
- 5 ek liszt
- 2 dl olaj
- 850 g tejföl
- 2 db kovászos uborka
- 1 dl kovászos uborka leve
- 10 dkg füstölt szalonna
Elkészítése:
1. Az 5 db vöröshagymát apróra vágjuk és 2 dl olajon puhára pároljuk a hozzá adott 10 dkg apró kockára vágott szalonnával. Amikor elkészült, felöntjük 1,5 l vízzel, beletesszük az 1 ek sót, a 2 ek grill fűszer keveréket, az 1 tk őrölt fekete borsot és 2 db apró kockára vágott kovászos uborkát. Jól kiforraljuk a pörkölt alapot.
2. A 2 kg megtisztított csirkeszárnyat lisztbe forgatjuk és kiolajozott tepsibe helyezzük. 180 fokos sütőben fehéredésig elősütjük.
3. Hozzáadjuk a kiforralt pörkölt alapot és addig sütjük a szárnyakat, ameddig át nem sültek.
4. A tejfölben elkeverjük az 1 dl kovászos levet és hozzáadva a húshoz még 10 percig főzzük a sütőben.
5. Tésztával tálalhatjuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.