AZÉRT, MERT PICI....

2016. május 07. 20:36 - Kosh Naranek

TEPSIS CSIRKESZÁRNY TEJFÖLÖSEN

 

img_20160507_182949.jpg

Hozzávalók:

- 2 kg csirkeszárny

- 5 db vöröshagyma

- 1 ek só

- 1 tk őrölt feketebors

- 2 ek grill fűszer keverék

- 5 ek liszt

- 2 dl olaj

- 850 g tejföl

- 2 db kovászos uborka

- 1 dl kovászos uborka leve

- 10 dkg füstölt szalonna 

Elkészítése:

1. Az 5 db vöröshagymát apróra vágjuk és 2 dl olajon puhára pároljuk a hozzá adott 10 dkg apró kockára vágott szalonnával. Amikor elkészült, felöntjük 1,5 l vízzel, beletesszük az 1 ek sót, a 2 ek grill fűszer keveréket, az 1 tk őrölt fekete borsot és 2 db apró kockára vágott kovászos uborkát. Jól kiforraljuk a pörkölt alapot.

2. A 2 kg megtisztított csirkeszárnyat lisztbe forgatjuk és kiolajozott tepsibe helyezzük. 180 fokos sütőben fehéredésig elősütjük.

3. Hozzáadjuk a kiforralt pörkölt alapot és addig sütjük a szárnyakat, ameddig át nem sültek.

4. A tejfölben elkeverjük az 1 dl kovászos levet és hozzáadva a húshoz még 10 percig főzzük a sütőben.

5. Tésztával tálalhatjuk.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr308694512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása