AZÉRT, MERT PICI....

2016. április 28. 14:07 - Kosh Naranek

PUFFANCS

img_20160612_132847.JPGHozzávalók:

- 1 kg liszt 

- 120 g kristálycukor

- 50 g élesztő

- 18 g só

- 6 db tojás

- 90 ml oliva olaj

- 160 g joghurt

- 360 ml tej

- 1,5 ek tejföl

Elkészítése:

 1. Az 1 kg lisztet, a 18 g sót, a 120 g kristálycukrot, a 1,5 ek tejfölt,  a 2 egész tojást, a 90 ml olajat, a 160 g joghurtot, az 50 g elmorzsolt élesztőt egy tálba kérünk, majd 360 ml langyos tejjel rugalmas tésztát gyúrunk belőle.

2. Letakarva nedves törlőkendővel 45 percig kelesztjük.

3. A tésztát deszkára borítjuk és 14 részre adagoljuk ki. 14 db zsemlét formázunk belőle. Tetejüket lisztezzük és ismét letakarva kelesztjük 15 percig.

4. A zsemléket újra átgyúrjuk és az újraformázott zsemléket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Tetejüket felvert tojás sárgájával alaposan lekenjük.

5. Ismét pihentetjük 45 percet.

6. Újra lekenjük a tetejüket és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr498693490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása