AZÉRT, MERT PICI....

2016. április 05. 20:17 - Kosh Naranek

MEGGYES-VANÍLIÁS TORTA

anya_torta_2016_1.jpgHozzávalók:

- 1000 ml tejszín

- 350 g fehércsokoládé

- 1 üveg meggybefőtt

- 5 cs. vaníliás cukor

A piskótához

- 2 cs. vaníliás cukor

- 1 cs. sütőpor

- 12 db tojás

- 24 dkg liszt

- 24 dkg kristálycukor

A dekoráláshoz:

- 100 g étcsokoládé

Elkészítése:

1.  1000 ml tejszínt, az 5 csomag vaníliás cukorral felforralunk, majd felolvasztjuk benne a 350 g fehércsokoládét. Ezután hűtőszekrényben rakjuk, amíg 6 fokosra nem csökken a hőmérséklete.

2. A 12 db tojást szétválasztjuk. A fehérjét, 24 dkg cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a 2 csomag vaníliás cukorral világossá kikeverjük. Óvatosan hozzáadjuk a fehérje habhoz és hablapáttal márványosra keverjük benne.

3. A 24 dkg lisztben elkeverjük az 1 csomag sütőport és lassú, óvatos mozdulatokkal a márványos habhoz keverjük apránként.. Az így kapott masszát sütőpapírral bélelt, nagyméretű tortakarikába töltjük és előmelegített, 160 fokos sütőben, 45-50 perc alatt készre sütjük.

4. Sütés után hagyjuk kihűlni, majd vágjuk két egyenlő részre.

5. Az alaposan lehűlt tejszínt kemény krémmé verjük, magozott meggydarabokat teszünk a felvert krém 3/4részében.

6. A tortakarikába vissza helyezzük az egyik piskótalapot és egyenesre simítva ráhalmozzuk a meggyes részét a krémnek. Erre helyezzük a második lapot, melyet a maradék krém egy részével símára kenünk, nyomózsákkal krémrózsákat formázunk rajta, és mindegyik tetejére egy-egy meggyet helyezünk el. 

7. Levéve róla a tortakarikát, bevonjuk az oldalát is a krémmel egyenletesen. Étcsokoládé forgáccsal dekoráljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr458693492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása