Hozzávalók:
- 1000 ml tejszín
- 350 g fehércsokoládé
- 1 üveg meggybefőtt
- 5 cs. vaníliás cukor
A piskótához
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. sütőpor
- 12 db tojás
- 24 dkg liszt
- 24 dkg kristálycukor
A dekoráláshoz:
- 100 g étcsokoládé
Elkészítése:
1. 1000 ml tejszínt, az 5 csomag vaníliás cukorral felforralunk, majd felolvasztjuk benne a 350 g fehércsokoládét. Ezután hűtőszekrényben rakjuk, amíg 6 fokosra nem csökken a hőmérséklete.
2. A 12 db tojást szétválasztjuk. A fehérjét, 24 dkg cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a 2 csomag vaníliás cukorral világossá kikeverjük. Óvatosan hozzáadjuk a fehérje habhoz és hablapáttal márványosra keverjük benne.
3. A 24 dkg lisztben elkeverjük az 1 csomag sütőport és lassú, óvatos mozdulatokkal a márványos habhoz keverjük apránként.. Az így kapott masszát sütőpapírral bélelt, nagyméretű tortakarikába töltjük és előmelegített, 160 fokos sütőben, 45-50 perc alatt készre sütjük.
4. Sütés után hagyjuk kihűlni, majd vágjuk két egyenlő részre.
5. Az alaposan lehűlt tejszínt kemény krémmé verjük, magozott meggydarabokat teszünk a felvert krém 3/4részében.
6. A tortakarikába vissza helyezzük az egyik piskótalapot és egyenesre simítva ráhalmozzuk a meggyes részét a krémnek. Erre helyezzük a második lapot, melyet a maradék krém egy részével símára kenünk, nyomózsákkal krémrózsákat formázunk rajta, és mindegyik tetejére egy-egy meggyet helyezünk el.
7. Levéve róla a tortakarikát, bevonjuk az oldalát is a krémmel egyenletesen. Étcsokoládé forgáccsal dekoráljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.