AZÉRT, MERT PICI....

2015. április 15. 14:03 - Kosh Naranek

KRUMPLISTÉSZTA

img_20150414_215844.jpg

Hozzávalók:

1 kg fodros nagykocka tészta

1 kg burgonya

2 db hagyma

1 tk őrölt feketebors

2 ek ételízesítő

2 ek édesnemes fűszerpaprika

2 ek ketchup

1 dl olaj

Elkészítése:

1. Kevés olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát. Amikor üvegesre dinsztelődött, hozzáadom a paprikát, a borsot, az ételízesítőt és a ketchup-ot. Kevés vizet hozzáadva kiforralom.

2. Beleteszem az apró kockára vágott burgonyát és éppen csak annyi vízzel öntöm fel, hogy ne lepje el. Puhára főzöm. 

3. Amikor elkészült még melegen összetöröm, mintha burgonyapürét készítenék.

4. Kifőzöm a száraztésztát sós, lobogó vízben. Leszűröm, majd a burgonyával alaposan összwdolgozom.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr958693506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása