AZÉRT, MERT PICI....

2015. április 08. 14:06 - Kosh Naranek

RIZSESHÚS NAGYITÓL

img_20160612_131003.JPG 

Hozzávalók:

1 kg sertés lapocka

1 kg rizs

2 dl olaj

2 ek só

3 ek ételízesítő

1 tk őrölt feketebors

1 kk őrölt fűszerkömény

1 tk petrezselyemzöld

8 db vöröshagyma

6 gerezd fokhagyma

200 g házi lecsó

Elkészítése:

1. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre dinszteljük, s közben hozzáadjuk az ételízesítőt, hogy könnyebben megpuhuljon.

2. Kockára vágjuk a húst, hozzáadjuk a hagymához, őrölt feketeborssal, őrölt fűszerköménnyel ízesítjük és fehéredésig pároljuk, gyakori kevergetés mellett.

3. A tetejét megszórjuk édesnemes fűszerpaprikával és hagyjuk, hogy feloldódjon.

4. Hozzáadjuk a házi lecsót és gyakori kavargatás mellett a pörköltet készre főzzük.

5. Kevés olajon, a rizset üvegesre hevítjük, felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel. Gyakran kavargatva addig főzzük, amíg a víz teljesen eltűnik. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet. Ezután a tűzről levéve, fedő alatt készre pároljuk 20-30 perc alatt. Ez nagyban függ a rizs fajtájától.

6. A rizs és a pörkölt összekeverése után, 180 fokos, előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

Címkék: Húsételek
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr538693514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása