Hozzávalók:
1 kg sertés lapocka
1 kg rizs
2 dl olaj
2 ek só
3 ek ételízesítő
1 tk őrölt feketebors
1 kk őrölt fűszerkömény
1 tk petrezselyemzöld
8 db vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
200 g házi lecsó
Elkészítése:
1. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre dinszteljük, s közben hozzáadjuk az ételízesítőt, hogy könnyebben megpuhuljon.
2. Kockára vágjuk a húst, hozzáadjuk a hagymához, őrölt feketeborssal, őrölt fűszerköménnyel ízesítjük és fehéredésig pároljuk, gyakori kevergetés mellett.
3. A tetejét megszórjuk édesnemes fűszerpaprikával és hagyjuk, hogy feloldódjon.
4. Hozzáadjuk a házi lecsót és gyakori kavargatás mellett a pörköltet készre főzzük.
5. Kevés olajon, a rizset üvegesre hevítjük, felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel. Gyakran kavargatva addig főzzük, amíg a víz teljesen eltűnik. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet. Ezután a tűzről levéve, fedő alatt készre pároljuk 20-30 perc alatt. Ez nagyban függ a rizs fajtájától.
6. A rizs és a pörkölt összekeverése után, 180 fokos, előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.