Hozzávalók:
1 kg mirelit vágott zöldbab
50 dkg füstölt sertés lapockasonka
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
4 db babérlevél
2 db vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
1 dl olaj
315 g tejföl
1 tk édesnemes fűszerpaprika
1 ek só
2 ek ételízesítő
1 tk szárított tárkonylevél
1 tk szárított kaporlevél
1 tk szárított petrezselyemzöld
1 tk őrölt feketebors
1 ek liszt
1 ek citromlé
Elkészítése:
1. Az apró kockára vágott sonkát olajon elkezdjük pirítani. Mikor majdnem megpirult, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, valamint a sót. Addig pároljuk fedő alatt, amíg a hagyma teljesen megpuhul.
2. Hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát és fehérrépát, tovább pároljuk 5 percig.
3. Fűszerezzük ételízesítővel, babérlevéllel, őrölt feketeborssal, tárkonnyal, kaporlevéllel, édesnemes fűszerpaprikával és felengedjük a szükséges mennyiségű vízzel. A zöldségeket puhára főzzük.
4. 10 perccel a vége előtt hozzáadjuk a mirelit zöldbabot és készre főzzük a levest.
5. Liszttel, tejföllel és kevés vízzel habarást készítünk és az alaposan elkevert sűrítőanyagot a levessel 5 percig főzzük. A végén ízesíthetjük citromlével vagy ecettel.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.