AZÉRT, MERT PICI....

2015. április 07. 15:42 - Kosh Naranek

LOCSOLKODÓK LEVESE /TÁRKONYOS-KAPROS ZÖLDBABLEVES TEJFÖLÖS HABARÁSSAL FÜSTÖLT SONKÁVAL/

 img_20150407_161725.jpg

Hozzávalók:

1 kg mirelit vágott zöldbab

50 dkg füstölt sertés lapockasonka

2 db sárgarépa

1 db fehérrépa

4 db babérlevél

2 db vöröshagyma

6 gerezd fokhagyma

1 dl olaj

315 g tejföl

1 tk édesnemes fűszerpaprika

1 ek só

2 ek ételízesítő

1 tk szárított tárkonylevél

1 tk szárított kaporlevél

1 tk szárított petrezselyemzöld

1 tk őrölt feketebors

1 ek liszt

1 ek citromlé

Elkészítése:

 1. Az apró kockára vágott sonkát olajon elkezdjük pirítani. Mikor majdnem megpirult, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, valamint a sót. Addig pároljuk fedő alatt, amíg a hagyma teljesen megpuhul.

2. Hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát és fehérrépát, tovább pároljuk 5 percig.

3. Fűszerezzük ételízesítővel, babérlevéllel, őrölt feketeborssal, tárkonnyal, kaporlevéllel, édesnemes fűszerpaprikával és felengedjük a szükséges mennyiségű vízzel. A zöldségeket puhára főzzük.

4. 10 perccel a vége előtt hozzáadjuk a mirelit zöldbabot és készre főzzük a levest.

5. Liszttel, tejföllel és kevés vízzel habarást készítünk és az alaposan elkevert sűrítőanyagot a levessel 5 percig főzzük. A végén ízesíthetjük citromlével vagy ecettel.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr658693516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása