AZÉRT, MERT PICI....

2015. március 31. 16:45 - Kosh Naranek

SERTÉSMÁJAS TEJFÖLÖS GOMBAPAPRIKÁS FŐTT TÉSZTÁVAL

img_20160612_130331.JPG 

Hozzávalók:

1 kg sertésmáj

1 kg csiperke gomba

8 db vöröshagyma

6 gerezd fokhagyma

2 db paradicsom

2 db TV paprika

2 ek ételízesítő

1 tk kakukkfű

1 tk őrölt feketebors

2 ek édesnemes fűszerpaprika

1 tk majoranna

370 g tejföl

1 ek liszt

2 dl olaj

1 kg száraz tészta

1 ek só

Elkészítése: 

1. Az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, paradicsomot és TV paprikát kevés olajon puhára párolunk.

2. Fűszerezzük ételízesítővel, édesnemes fűszerpaprikával, kakukkfűvel, őrölt feketeborssal, majorannával és kevés vizet hozzáadva zsírjára sütjük a pörköltalapot.

3. A gombát nagyobb szeletekre, a májat csíkokra vágjuk és hozzá adjuk apörköltalaphoz. Készre főzzük.

4. A tejfölt kevés vízzel simára keverjük, majd a lisztet szintén elkeverjük benne. Hozzá adjuk a pörkölthöz és az ételt 5 perc alatt készree főzzük.

5. Forrásban levő sós, olajos vízben kifőzzük a száraztésztát. Nem öblítjük le!

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr598693520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása