Hozzávalók:
1 kg sertésmáj
1 kg csiperke gomba
8 db vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
2 db TV paprika
2 ek ételízesítő
1 tk kakukkfű
1 tk őrölt feketebors
2 ek édesnemes fűszerpaprika
1 tk majoranna
370 g tejföl
1 ek liszt
2 dl olaj
1 kg száraz tészta
1 ek só
Elkészítése:
1. Az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, paradicsomot és TV paprikát kevés olajon puhára párolunk.
2. Fűszerezzük ételízesítővel, édesnemes fűszerpaprikával, kakukkfűvel, őrölt feketeborssal, majorannával és kevés vizet hozzáadva zsírjára sütjük a pörköltalapot.
3. A gombát nagyobb szeletekre, a májat csíkokra vágjuk és hozzá adjuk apörköltalaphoz. Készre főzzük.
4. A tejfölt kevés vízzel simára keverjük, majd a lisztet szintén elkeverjük benne. Hozzá adjuk a pörkölthöz és az ételt 5 perc alatt készree főzzük.
5. Forrásban levő sós, olajos vízben kifőzzük a száraztésztát. Nem öblítjük le!
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.