Hozzávalók:
50 dkg száraz bab
50 dkg füstölt kolbász
330 gr tejföl
2 dl tejszín
1 db vöröshagyma
20 dkg füstölt szalonna
2 ek liszt
1 ek édesnemes paprika
1 tk őrölt feketebors
1 ek kurkuma
5 db babérlevél
3 ek ételecet
1 ek só
1 ek ételízesítő
Elkészítése:
1. Előző este, hideg vízbe beáztatunk 50 dkg száraz babot.
2. 20 dkg füstölt szalonnát felkockázunk és zsírjára sütünk. Hozzáadunk 1 db apróra vágott vöröshagymát és aranysárgára dinszteljük. Meghintjük 2 ek liszttet és folyamatos kevergetés mellett ezt is pár percig pirítjuk. Megszórjuk 1 ek édesnemes paprikával, jól elkerjük benne, majd 3 liter hideg vízzel felengedjük és hozzáadunk 5 db babérlevelet. Beletesszük a beáztatott, majd alaposan lecsepegtetett babot.
3. A félig megpuhult babhoz hozzáadunk 50 dkg karikára szelt füstölt kolbászt, 1 ek sót, 2 ek ételízesítőt, 1 tk őrölt feketeborsot, 1 ek kurkumát. Jól elkeverjük és a levesünket készre főzzük.
4. Amikor minden alkotóelem megfőtt, hozzáadunk a levesünkhöz 2 dl tejszínben kikevert 330 gr tejfölt. Hagyjuk 5 percig forrani és ízesítjük még 3 ek ételecettel.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.