AZÉRT, MERT PICI....

2014. november 16. 16:10 - Kosh Naranek

HABART BABLEVES FÜSTÖLT KOLBÁSSZAL

img_20160612_123449.JPG 

Hozzávalók:

50 dkg száraz bab

50 dkg füstölt kolbász

330 gr tejföl

2 dl tejszín

1 db vöröshagyma

20 dkg füstölt szalonna

2 ek liszt

1 ek édesnemes paprika

1 tk őrölt feketebors

1 ek kurkuma

5 db babérlevél

3 ek ételecet

1 ek só

1 ek ételízesítő

Elkészítése:

1. Előző este, hideg vízbe beáztatunk 50 dkg száraz babot.

2. 20 dkg füstölt szalonnát felkockázunk és zsírjára sütünk. Hozzáadunk 1 db apróra vágott vöröshagymát és aranysárgára dinszteljük. Meghintjük 2 ek liszttet és folyamatos kevergetés mellett ezt is pár percig pirítjuk. Megszórjuk 1 ek édesnemes paprikával, jól elkerjük benne, majd 3 liter hideg vízzel felengedjük és hozzáadunk 5 db babérlevelet. Beletesszük a beáztatott, majd alaposan lecsepegtetett babot.

3. A félig megpuhult babhoz hozzáadunk 50 dkg karikára szelt füstölt kolbászt, 1 ek sót, 2 ek ételízesítőt, 1 tk őrölt feketeborsot, 1 ek kurkumát. Jól elkeverjük és a levesünket készre főzzük.

4. Amikor minden alkotóelem megfőtt, hozzáadunk a levesünkhöz 2 dl tejszínben kikevert 330 gr tejfölt. Hagyjuk 5 percig forrani és ízesítjük még 3 ek ételecettel.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

Címkék: Levesek
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr728693532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása