Hozzávalók:
50 dkg liszt
5 dkg élesztő
2 dl tej
5 ek kristálycukor
1 kk só
5 db tojás sárgája
6 dkg vaj
Elkészítése:
1. Elmorzsolunk 5 dkg élesztőt, 2 dl tejben és hozzáadunk 5 ek kristálycukrot. A tetejére lisztet hintünk és 30 percig kelni hagyjuk.
2. Hozzáadunk 50 dkg liszthez, 1 kk sót, 5 db tojás sárgáját, a kelni hagyott kovászt, valamint 6 dkg olvasztott vajat és kemény tésztát dagasztunk belőle.
3. A tésztát 60 percig, letakarva hagyjuk kelni, majd ezután ismét átgyúrjuk és újabb 30 percet kel letakarva. A megkelt tésztát újjnyi vastagra nyújtjuk és formára kiszúrjuk, majd a közepére kis mélyedést formázunk.
4. Bő olajban sütjük ki oly módon, hogy először a mélyedéses részével lefelé, fedő alatt, majd a másik oldalát fedő nélkül. Házi lekvárral tálalhatjuk!
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.