AZÉRT, MERT PICI....

2014. november 16. 15:44 - Kosh Naranek

FARSANGI /SZALAGOS/ FÁNK

img_20160612_122902.JPG 

Hozzávalók:

50 dkg liszt

5 dkg élesztő

2 dl tej

5 ek kristálycukor

1 kk só

5 db tojás sárgája

6 dkg vaj

Elkészítése:

1. Elmorzsolunk 5 dkg élesztőt, 2 dl tejben és hozzáadunk 5 ek kristálycukrot. A tetejére lisztet hintünk és 30 percig kelni hagyjuk.

2. Hozzáadunk 50 dkg liszthez, 1 kk sót, 5 db tojás sárgáját, a kelni hagyott kovászt, valamint 6 dkg olvasztott vajat és kemény tésztát dagasztunk belőle.

3. A tésztát 60 percig, letakarva hagyjuk kelni, majd ezután ismét átgyúrjuk és újabb 30 percet kel letakarva. A megkelt tésztát újjnyi vastagra nyújtjuk és formára kiszúrjuk, majd a közepére kis mélyedést formázunk.

4. Bő olajban sütjük ki oly módon, hogy először a mélyedéses részével lefelé, fedő alatt, majd a másik oldalát fedő nélkül. Házi lekvárral tálalhatjuk!

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr578693534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása