Hozzávalók:
1 egész csirke
1 dl olaj
6 db vöröshagyma
6 db pritamin paprika
6 db paradicsom
2 ek édesnemes paprika
1 tk bors
2 ek só
1 fej fokhagyma
50 dkg liszt
4 db tojás
Elkészítése:
1. A csirkét alaposan megtisztítjuk, bőrét levágjuk és szokás szerint feldaraboljuk. Besózzuk és pihentetjük.
2. Apróra vágunk 6 db vöröshagymát, 1 egész fej fokhagymát és 1 dl olajon aranybarnára pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk az apróra felvágott 6 db pritaminparikát és 6 db paradicsomot, majd 2 ek sót és a 2 ek édesnemes paprikát. Jól elkeverjük, felengedjük 3 dl vízzel és kb. 15 percig forraljuk az alapot fedő alatt.
3. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt csirkét, 1 tk borsot és készre főzzük.
4. Egy csipet sót, 4 db tojást, 40 dkg lisztet, víz folyamatos hozzáadásával, könnyen szaggatható tésztává gyúrjuk. Sós, lobogó vízbe szaggatva /kanállal, vagy tésztaszaggatóval/ addig főzzük, amíg a víz felszínére nem jön fel. Ez maximum 10 perc! Leszűrjük és hideg vízzel lemossuk.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.