AZÉRT, MERT PICI....

2014. október 19. 12:19 - Kosh Naranek

PÖRKÖLT CSIRKE GALUSKÁVAL

img_20160612_115940_1.JPG 

Hozzávalók:

1 egész csirke

1 dl olaj

6 db vöröshagyma

6 db pritamin paprika

6 db paradicsom

2 ek édesnemes paprika

1 tk bors

2 ek só

1 fej fokhagyma

50 dkg liszt

4 db tojás

Elkészítése:

1. A csirkét alaposan megtisztítjuk, bőrét levágjuk és szokás szerint feldaraboljuk. Besózzuk és pihentetjük.

2. Apróra vágunk 6 db vöröshagymát, 1 egész fej fokhagymát és 1 dl olajon aranybarnára pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk az apróra felvágott 6 db pritaminparikát és 6 db paradicsomot, majd  2 ek sót és a 2 ek édesnemes paprikát. Jól elkeverjük, felengedjük 3 dl vízzel és kb. 15 percig forraljuk az alapot fedő alatt.

3. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt csirkét, 1 tk borsot és készre főzzük.

4. Egy csipet sót, 4 db tojást, 40 dkg lisztet, víz folyamatos hozzáadásával, könnyen szaggatható tésztává gyúrjuk. Sós, lobogó vízbe szaggatva /kanállal, vagy tésztaszaggatóval/ addig főzzük, amíg a víz felszínére nem jön fel. Ez maximum 10 perc! Leszűrjük és hideg vízzel lemossuk.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr428693548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása