AZÉRT, MERT PICI....

2014. október 16. 13:53 - Kosh Naranek

VIRSLIPÖRKÖLT BURGONYÁVAL

IMG_20141015_154643b.jpg
 

Hozzávalók:

  • 2 kg burgonya
  • 6 db virsli
  • 1 ek só
  • 1 ek ételízesítő
  • 1 tk majoranna

  • 1 tk őrölt feketebors
  • 1 ek édesnemes paprika
  • 1 tk kurkuma
  • 6 db vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db TV paprika
  • 1 dl olaj

Elkészítése:

1. Apróra vágunk 6 fej vöröshagymát, 5 gerezd fokhagymát és negyed karikákra vágunk fel 6 db virslit. Egy edényben 1 dl olajon, fedő alatt elkezdjük párolni. Amikor már megpuhult a hagyma, levesszük róla a fedőt és még 5 percig sütjük.

2. Hozzáadjuk az 1 ek sót, az 1 ek ételízesítőt, az 1 tk borsot, az 1 tk kurkumát, az 1 ek édesnemes paprikát és 1 tk majorannát. Felengedem 2 dl vízzel, jól elkavarom és fedő nélkül kifőzöm a pörköltalapot.

3. Hozzáadok 2 db paradicsomot és 2 db TV paprikát apró kockára vágva, felengedem ismét 2 dl vízzel és ismét zsírjára sütöm fedő nélkül.

4. Felkockázunk 2 kg burgonyát, s hozzáadjuk a pörköltalaphoz. Annyi vízzel engedjük fel, hogy még ne lepje el. A burgonyát, kevergetés mellett puhára főzzük.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr88693554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása