Hozzávalók:
2 fej káposzta
2 l paradicsomlé
1 l víz
1 db vöröshagyma
1 ek só
1 ek ételízesítő
50 dkg darált sertéshús
30 dkg rizs
olaj
cukor ízlés szerint
1 ek édesnemes paprika
1 tk őrölt feketebors
Elkészítése:
1. Kevés olajon, 1 fej apróra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítunk, majd hozzáadunk 1 ek édesnemes paprikát, 1 ek sót, 1 ek ételízesítőt, 1 tk őrölt feketeborsot. 1 litere vízzel felengedjük, jól elkeverjük és hozzá adunk 2 kg csíkokra vágott káposztát és fedő alatt pároljuk.
2. Amikor a káposzta félig megfőtt, hozzáadunk 50 dkg darált sertéshúst és 2 liter paradicsomlevet. Tovább főzzük.
3. Miután a hús és a káposzta is megfőtt, hozzáadunk 30 dkg rizset, ízlés szerint cukrozzuk, majd hagyjuk újra felforrni. Ezután levesszük a tűzről és 30 percig fedő alatt hagyjuk a rizset megpuhulni.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.