AZÉRT, MERT PICI....

2014. október 13. 16:22 - Kosh Naranek

SZABOLCSI PARADICSOMOS APRÓ KÁPOSZTA

 img_20160612_114148.JPG

Hozzávalók:

2 fej káposzta

2 l paradicsomlé

1 l víz

1 db vöröshagyma

1 ek só

1 ek ételízesítő

50 dkg darált sertéshús

30 dkg rizs

olaj

cukor ízlés szerint

1 ek édesnemes paprika

1 tk őrölt feketebors

Elkészítése:

1. Kevés olajon, 1 fej apróra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítunk, majd hozzáadunk 1 ek édesnemes paprikát, 1 ek sót, 1 ek ételízesítőt, 1 tk őrölt feketeborsot. 1 litere vízzel felengedjük, jól elkeverjük és hozzá adunk 2 kg csíkokra vágott káposztát és fedő alatt pároljuk.

2. Amikor a káposzta félig megfőtt, hozzáadunk 50 dkg darált sertéshúst és 2 liter paradicsomlevet. Tovább főzzük.

3. Miután a hús és a káposzta is megfőtt, hozzáadunk 30 dkg rizset, ízlés szerint cukrozzuk, majd hagyjuk újra felforrni. Ezután levesszük a tűzről és 30 percig fedő alatt hagyjuk a rizset megpuhulni.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr968693556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása