AZÉRT, MERT PICI....

2014. október 11. 17:13 - Kosh Naranek

NAGYMAMA ALMÁS PITÉJE

 img_4590.JPG

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 db egész tojás
  • 3 db tojás sárgája
  • 2 db citrom 
  • 1 dl tej

  • 2 kg alma
  • 45 dkg cukor
  • 10 cs vaníliás cukor
  • 2 dl víz
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  •  4 ek sárgabarack dzsem
  • 4 ek búzadara
  • 1 cs sütőpor

Elkészítése:

1. 50 dkg lisztet elmorzsolunk 25 dkg vajjal. Hozzáadunk 1 csipet sót, 2 db citrom reszelt héját, 15 dkg kristálycukrot, 1 cs sütőport, 5 cs vaníliás cukrot, 3 db tojás sárgáját 1 dl tej hozzáadásával kidolgozzuk a tésztát. A tésztát 3/5 - 2/5 arányban elosztjuk. Mindkét lapot kinyújtjuk 1 cm vastagra, majd a kisebb lapot felcsíkozzuk /ebből lesz a rács a tetejére./ A csíkokból hengereket nyújtunk kézzel.

2. Meghámozunk 2 kg almát, majd kisebb darabokra vágjuk. Hozzáadunk 30 dkg  kristálycukrot, 5 cs vaníliás cukrot, 2 dl vizet és folyamatos kavargatás mellett dzsem állagúra főzzük.

3. Kiolajozott tepsibe beleogazítjuk a nagyobbra kinyújtott tésztát úgy, hogy a tepsi opdalára is felérjen. 4 ek sárgabarack dzsemmel lekenjük a tésztát, majd 4 ek búzadarát hintünk rá. Ezután következik az almás töltelék, melynek tetejétnőrölt fahéjjal hintjük. Elhelyezzük a tetején a henger alakúra nyújtott tésztát rács alakzatban, majd lekenjük 1 tojással.

 4. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranysárga lesz a tészta. Miután kivettük porcukorral hinthetjük.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr468693558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása