Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 1 db egész tojás
- 3 db tojás sárgája
- 2 db citrom
- 1 dl tej
- 2 kg alma
- 45 dkg cukor
- 10 cs vaníliás cukor
- 2 dl víz
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 4 ek sárgabarack dzsem
- 4 ek búzadara
- 1 cs sütőpor
Elkészítése:
1. 50 dkg lisztet elmorzsolunk 25 dkg vajjal. Hozzáadunk 1 csipet sót, 2 db citrom reszelt héját, 15 dkg kristálycukrot, 1 cs sütőport, 5 cs vaníliás cukrot, 3 db tojás sárgáját 1 dl tej hozzáadásával kidolgozzuk a tésztát. A tésztát 3/5 - 2/5 arányban elosztjuk. Mindkét lapot kinyújtjuk 1 cm vastagra, majd a kisebb lapot felcsíkozzuk /ebből lesz a rács a tetejére./ A csíkokból hengereket nyújtunk kézzel.
2. Meghámozunk 2 kg almát, majd kisebb darabokra vágjuk. Hozzáadunk 30 dkg kristálycukrot, 5 cs vaníliás cukrot, 2 dl vizet és folyamatos kavargatás mellett dzsem állagúra főzzük.
3. Kiolajozott tepsibe beleogazítjuk a nagyobbra kinyújtott tésztát úgy, hogy a tepsi opdalára is felérjen. 4 ek sárgabarack dzsemmel lekenjük a tésztát, majd 4 ek búzadarát hintünk rá. Ezután következik az almás töltelék, melynek tetejétnőrölt fahéjjal hintjük. Elhelyezzük a tetején a henger alakúra nyújtott tésztát rács alakzatban, majd lekenjük 1 tojással.
4. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranysárga lesz a tészta. Miután kivettük porcukorral hinthetjük.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.