AZÉRT, MERT PICI....

2014. október 11. 14:16 - Kosh Naranek

KOLOZSVÁRI RAKOTT KÁPOSZTA

img_20160612_113357.JPG 

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéshús
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 1 ek ételízesítő
  • 2 ek só
  • 1 ek édesnemes paprika
  • 1 tk őrölt feketebors

  • 1 tk kurkuma
  • 1 tk őrölt fűszerkömény
  • 8 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 4 db TV paprika
  • 4 db paradicsom
  • 2 kg savanyított káposzta
  • 1 kg rizs
  • 1000 g tejföl
  • 1 tk szárított kaporlevél
  • 1 tk szárított tárkonylevél

Elkészítése:

1. Lecsepegtetünk, jól kicsavarunk és amennyiben szükséges leöblítünk 2 kg savanyított káposztát. Ízesítjük 1 tk szárított kaporlevéllel és 1 tk szárított tárkonylevéllel.

2. Kevés olajon fehéredésig pirítunk 1 kg rizset és hozzáöntünk 2,5 szeres mennyiségű, 1 kanál sóvel ízesített vizet. Hagyjuk amíg újra felforr és utána levesszük a tűzről, betakarjuk és 30 perc elteltével levehetjük róla a fedőt.

3. 8 db vöröshagymát, 4 gerezd fokhagymát apróra vágunk és 1 dl olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a fűszereket: 1 ek sót, 1 ek ételízesítőt, 1 ek édesnemes paprikát, 1 tk őrölt fűszerköményt, 1 tk őrölt feketeborsot,  1 tk kurkumát. Ezután a 4 db apróra vágott TV paprikát és a 4 db szintén felaprított paradicsomot. Öntünk hozzá 1 liter vizet és jól kiforraljuk addig, amíg a hozzávalók szét nem főnek. Ekkor hozzáadunk 1 kg darált sertéshúst és a pörköltet készre főzzük. A vége előtt 5 perccel adunk hozzá 20 dkg felkarikázott füstölt kolbászt.

4. Kiolajozunk egy mély tepsit és elkezdjük rétegesen lerakni bele a hozzávalókat az alábbi sorrendben: savanyúkáposzta - rizs - pörkölt - tejföl. Ezt addig folytatjuk, amíg az alapanyagok el nem fogytak. A tetején tejföllel zárjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük.

5. Az eredeti receptet követve, tálaláskor sült csirkecombbal kínáljuk!

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr98693560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása