Hozzávalók:
- 2 kg sertés comb
- 5 kg savanyított káposzta
- 1 ek Gyros fűszerkeverék
- 1 ek Sertéssült fűszerkeverék
- 1 ek Sültkrumpli fűszersó
- 1 ek őrölt kömény
- 10 dkg étpörköl
- 1 tk majoranna
- 10 db babérlevél
- 1 ek őrölt bors
- 10 dkg édesnemes fűszerpaprika
- 5 dl olaj
- 12 db vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 2 db TV paprika
- 2 db paradicsom
- 1000 g tejföl
- 4 ek liszt
Elkészítése:
1. Az 5 kg savanyított káposztát jól kicsavarjuk a nedvességtől és szűrőbe helyezzük lecsöpögni.
2. A 12 db vöröshagymát és az 1 fej fokhagymát felaprítjuk, majd 5 dl olajon megdinszteljük. Ha elkészült, hozzáadjuk a 10 dkg őrölt fűszerpaprikát /jól elkeverjük/, majd az 1 ek Gyros fűszerkeveréket, az 1 ek Sülthús fűszerkeveréket, az 1 ek Sültkrumpli fűszersót, 2 db apróra vágot TV paprikát, 2 db felszeletelt paradicsomot, 1 ek őrölt borsot, 10 db babérlevelet, 1 tk majorannát, 10 dkg ételízesítőt és 2 dl vizet. Jól elkeverjük!
3. Hozzáadjuk a 2 kg kockákra vágott serés combot, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Az egészet addig főzzük, a folyadék folyamatos pótlásával, amíg a hús megfő.
4. Miután a pörkölt elkészült, hozzáadjuk az 5 kg savanyított káposztát, jól elkeverjük és összeérleljük kb. 20 perc alatt.
5. 1000 g tejfölt higítunk 3 dl vízzel és elkeverünk benne csomómentesen 4 ek tejfölt. A habarást hozzáadjuk az ételhez és miután újraforrt, még 5 percig főzzük.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.