- 1 kg burgonya
- 3 ek liszt
- 1 ek édesnemes paprika
- 1 ek ételízesítő
- 1 ek só
- 1 ek cukor
- 1 tk őrölt feketebors
- 2 ek ételecet
- 3 db babérlevél
- olaj
Elkészítése:
1. Az 1 kg apróra vágott burgonyát odatesszük főni és ízesítjük 1 ek sóval, 1 ek ételízesítővel, 1 tk őrölt feketeborssal, 3 db babérlevéllel és addíg főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
2. Kevés olajon 3 ek lisztet aranybarnára pirítunk, hozzáadunk 1 ek édesnemes paprikát, vízzel felengedjük, csomómentesre keverjük és hőkiegyenlítés után hozzákeverjük a leveshez. Forrásig főzzük!
3. Ízesíthetjük 2 ek ételecettel és ízlés szerint cukorral!a
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.