AZÉRT, MERT PICI....

2014. szeptember 23. 11:04 - Kosh Naranek

SZATMÁRI SERTÉSPAPRIKÁS TÉSZTÁVAL

img_20160612_111813.JPG
 

Hozzávalók:

  • 1 kg sertés comb
  • 4 db paradicsom
  • 4 db TV paprika
  • 4 db vöröshagyma

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom leve
  • 50 dkg száraztészta
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 ek só
  • 1 ek ételízesítő
  • 1 tk őrölt feketebors
  • 1 ek édesnemes paprika
  • 1 ek őrölt kurkuma
  • 1 tk őrölt fűszerkömény
  • 2 dl olaj

Elkészítése:

1. Az apróra vágott 4 db vöröshagymát és a 3 gerezd fokhagymát, 2 dl olajon megdinszteljük.

2. Hozzáadjuk a kockára vágott 1 kg sertés combot és 1 ek só, 1 ek ételízesítő és 1 tk őrölt feketebors hozzáadásával a húst addig sütjük, amig fehér színű nem lesz.

3. Ekkor hozzáadunk 4 db felkockázott paprikát és paradicsomot. Szükség esetén kevés vizet adhatunk hozzá és elkezdjük főzni.

4. 10 perc elteltével hozzáadunk 1 ek édesnemes paprikát, 1 ek őrölt kurkumát és addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Szükség esetén pótoljuk a vizet és gyakran kevergessük főzés közben.

5. 2 dl tejfölt kikeverünk 1 ek liszttel és az elkészült paprikáshoz adjuk. Teszünk bele 1 db citrom levét és felforrásig főzzük.

6. Forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzünk 50 dkg száraztésztát. Nem mossuk le hideg vízzel!

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr898693566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása