AZÉRT, MERT PICI....

2014. szeptember 13. 14:22 - Kosh Naranek

PALÓC LEVES

img_20160612_100958.JPG 

Hozzávalók:

  • 1 kg marha- vagy bárány lapocka
  • 1 kg sárgahüvelyű zöldbab
  • 50 dkg burgonya
  • 5 db sárgarépa
  • 2 db zöldség
  • 5 db vöröshagyma

  • 5 db TV paprika
  • 5 db paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 330 g tejföl
  • 2 ek liszt
  • 1 ek só
  • 2 ek ételízesítő
  • 1 tk örölt bors
  • 5 db babérlevél
  • 1 ek szárított kapor
  • 1 tk tárkony
  • 1 ek őrölt fűszerkömény
  • 2 ek édesnemes paprika
  • 2 dl olaj

Elkészítése:

1. 5 fej vöröshagymát és 5 gerezd fokhagymát apróra vágunk és 2 dl olajon puhulásig pároljuk.

2. Hozzáadjuk az 1 kg nagyobb kockákra vágott húst és addig sütjük, amíg a hús minden oldala fehér nem lesz.

3. Ekkor hozzáadunk 1 evőkanál sót, mely segít abban, hogy a hús levet eresszen.

4. Amikor a megfelelő mennyiségű szaftot elértük, a tűzről levéve hozzáadunk 2 ek paprikát, 5 db babérlevelet, 2 ek ételízesítőt, 1 tk borsot és 1 ek őrölt köménymagot. Jól elkeverjük és hagyjuk újra felfőni!

5. Miután felfőtt, hozzáadjuk az 5 darab apróra vágott paradicsomot és paprikát. Az ételt ezek után, gyakori kevergetés mellett, az esetleg még szükséges víz pótlása mellett félkészre főzzük.

6. Hozzáadjuk az 5 db felkockázott sárgarépát, a 2 db zöldséget, az 50 dkg felkockázott burgonyát. Felöntjük kb 3 liter vízzel és elkezdjük főzni.

7. Amikor félig megfőttek a zöldségek, hozzáadjuk az 1 kg megtisztított zöldbabot és 1 tk tárkonnyal, valamint 1 ek kaporral fűszerezzük.

8. Amikor monden alapanyag megfőtt, 330 g lisztben elkeverünk 2 ek lisztet símára, majd a levesből a forró lével felhigítva hőkiegyenlítjük a habarást. A leveshez hozzáadva újra felforraljuk azt és elkészültünk.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

Címkék: Levesek
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr428693578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása