Hozzávalók:
- 1 kg marha- vagy bárány lapocka
- 1 kg sárgahüvelyű zöldbab
- 50 dkg burgonya
- 5 db sárgarépa
- 2 db zöldség
- 5 db vöröshagyma
- 5 db TV paprika
- 5 db paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 330 g tejföl
- 2 ek liszt
- 1 ek só
- 2 ek ételízesítő
- 1 tk örölt bors
- 5 db babérlevél
- 1 ek szárított kapor
- 1 tk tárkony
- 1 ek őrölt fűszerkömény
- 2 ek édesnemes paprika
- 2 dl olaj
Elkészítése:
1. 5 fej vöröshagymát és 5 gerezd fokhagymát apróra vágunk és 2 dl olajon puhulásig pároljuk.
2. Hozzáadjuk az 1 kg nagyobb kockákra vágott húst és addig sütjük, amíg a hús minden oldala fehér nem lesz.
3. Ekkor hozzáadunk 1 evőkanál sót, mely segít abban, hogy a hús levet eresszen.
4. Amikor a megfelelő mennyiségű szaftot elértük, a tűzről levéve hozzáadunk 2 ek paprikát, 5 db babérlevelet, 2 ek ételízesítőt, 1 tk borsot és 1 ek őrölt köménymagot. Jól elkeverjük és hagyjuk újra felfőni!
5. Miután felfőtt, hozzáadjuk az 5 darab apróra vágott paradicsomot és paprikát. Az ételt ezek után, gyakori kevergetés mellett, az esetleg még szükséges víz pótlása mellett félkészre főzzük.
6. Hozzáadjuk az 5 db felkockázott sárgarépát, a 2 db zöldséget, az 50 dkg felkockázott burgonyát. Felöntjük kb 3 liter vízzel és elkezdjük főzni.
7. Amikor félig megfőttek a zöldségek, hozzáadjuk az 1 kg megtisztított zöldbabot és 1 tk tárkonnyal, valamint 1 ek kaporral fűszerezzük.
8. Amikor monden alapanyag megfőtt, 330 g lisztben elkeverünk 2 ek lisztet símára, majd a levesből a forró lével felhigítva hőkiegyenlítjük a habarást. A leveshez hozzáadva újra felforraljuk azt és elkészültünk.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.