AZÉRT, MERT PICI....

2014. szeptember 08. 16:51 - Kosh Naranek

ECETES CÉKLA

img_20160611_231740.JPG

Hozzávalók:

  • 1 kg cékla
  • 7 tk cukor
  • 2 tk só
  • 5 tk ecet 20%-os

  • 1 l víz
  • 1 tk egész kömény
  • 1 kk tartósítószer

Elkészítése:

1. 1 kg céklát jól megtisztítunk és lobogó vízben 50 perc alatt megfőzzük. Hideg vizet engedünk rá, és miután kihült meghámozzuk, majd felszeteljük.

2. 1 liter vizet felforralunk és feloldunk benne 1 tk tartósítószert. Miután kihült, elkeverünk benne 7 tk cukrot, 2 tk sót, 5 tk ecetet és 1 tk köménymagot. Ebbe az alaplébe helyezzük bele a cékladarabokat, majd üvegekbe szedjük és jól lezárjuk.

3. 4 nap múlva fogyasztható.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr548693592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása