Hozzávalók:
- 1 kg kenyérliszt /BL-80-tól/
- 5 dkg élesztő
- 7 dl langyos víz
- 2 ek só
- 1 ek cukor
- 2 db tojás sárgája
- 2 ek tejföl
Elkészítése:
1. Az 5 dkg élesztőt jól elmorzsolva, 1 ek cukorot és 1 ek lisztet jól elkeverünk 7 dl langyos vízben. Hagyjuk pihenni letakarva addig, amíg nem fut.
2. 1 kg lisztben jól elkeverünk 2 ek sót, majd hozzáadjuk az élesztős vizet és addig dagasztjuk kézzel vagy géppel, amíg a tészta már nem ragad a kezünkre. 40 percig hagyjuk kelni letakart kelesztőtálban, meleg helyen.
3. Az idő leteltével a tésztát átdagasztjuk és 15-20 dekás cipókat szaggatunk, majd olajozott és lisztezett tepsibe rakjuk. Ismét hagyjuk 10 percet kelni!
4. Sütés előtt lekenjük a tetejét 2 ek tejföl és 2 tojás sárgájának masszájával.
5. 180 fokos sütőben készre sütjük /amíg nem piros/.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.