AZÉRT, MERT PICI....

2014. szeptember 03. 14:44 - Kosh Naranek

ALAPLÉ HORDÓS SAVANYÚSÁGHOZ

 hord_30l_pattint_s.jpg

Hozzávalók:

  • 10 l víz
  • 6 dl ecet /20%-os/
  • 5 dkg só
  • 1 kg cukor
  • 1 dkg borkén

  • 3 dkg citromsav
  • 3 dkg timsó
  • 4 dkg tartósítószer
  • 1 cs babérlevél
  • 1 cs egész bors
  • 2 cs szárított kapor

Elkészítése:

1. 10 liter vizet felforralunk és feloldunk benne 4 dkg tartósítószert. Hagyjuk kihűlni.

2. Hozzáadunk 6 dl ecetet, 50 dkg sót, 1 kg cukrot, 1 dkg borként, 3 dkg citromsavat, 3 dkg timsót, 1 cs babérlevelet, 1 cs egész borsot és 2 cs szárított kaprot. Jól elkeverjük, majd lezárjuk a tetejét.

3. Ebbe az alaplébe egészbe dobhatjuk bele mindazt, amit savanyítani szeretnénk /karfiol, zöld paradicsom, uborka, almapaprika stb./. 

4. A tetejét gondosan zárni kell! Csak megtisztított növények kerülhetnek bele! Minden nap át kell keverni egy alkalommal! A növényeket lepje el az alaplé!

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

Címkék: Befőzés
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr748693602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása