Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 40 dkg liszt
- 1 db tojás
- 2 ek só
- 2 tk bors
- 2 ek olaj
- 350 g tejföl
- 25 dkg túró
- 25 dkg füstölt szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
1. Az 1 kg megtisztított burgonyát, a 2 gerezd fokhagymát lereszeljük. A masszát összekeverjük a 40 dkg liszttel, az 1 ek sóval, az 1 db tojással 2 kk borssal, valamint az 1 ek olajjal. A masszának picit sűrűbbnek kell lennie, mint a galuskatésztának!
2. Lobogó vízben, melybe előzőleg tettünk 1 ek sót és 1 ek olajat, a tésztát kifőzzük. Akkor főtt ki a tészta, amikor feljön a víz felszínére!
3. Kockára vágjuk a 25 dkg szalonnát és jól kisütjük, majd még forrón a 25 dkg túróval és a 350 g tejföllel elkevert tésztára öntjük. Végül jól összekeverjük!
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.