Hozzávalók:
- 1 kg kenyérliszt /BL-80-tól/
- 5 dkg Budafoki élesztő
- 6 dl langyos víz
- 2 ek só
- 3 ek cukor
- 3 ek napraforgó olaj
- 1 db tojás /a kenéshez/
Elkészítése:
1. 6 dl langyos vízben fölfuttatjuk az élesztőt egy csipet cukorral és 1 ek liszttel.
2. 90 dkg liszthez hozzáadjuk a 3 ek cukrot, a 3 ek olajat, a 2 ek sót, valamint a felfutott élesztőt. Kézzel, vagy dagasztó géppel addig dagasztjuk, amíg a kezünkön nem marad belőle semmi. Ekkor készültünk el a dagasztással.
3. A tésztát a maradék liszt egy részével kilisztezett kelesztő tálba helyezzük és meleg helyen, lefedve kelesztjük 2 órát, majd lisztezett gyúródeszkán átdolgozzuk a tésztát. Újra a kelesztő tálba helyezzük, lefedjük és 1 óra múlva olajozott tepsibe borítjuk. A tetejét lekenjük a felvert tojással, bevagdossuk és 180 fokos, előmelegített sütőbe tesszük.
4.55-60 perc sütés után kivesszük és a tetejét vízzel lekenjük, hogy szép színt kapjon.
5. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.