AZÉRT, MERT PICI....

2014. szeptember 01. 16:11 - Kosh Naranek

HÁZI KENYÉR I.

IMG_20140901_164700.jpg

Hozzávalók:

  • 1 kg kenyérliszt /BL-80-tól/
  • 5 dkg Budafoki élesztő
  • 6 dl langyos víz
  • 2 ek só
  • 3 ek cukor

  • 3 ek napraforgó olaj
  • 1 db tojás /a kenéshez/

Elkészítése:

1. 6 dl langyos vízben fölfuttatjuk az élesztőt egy csipet cukorral és 1 ek liszttel.

2. 90 dkg liszthez hozzáadjuk a 3 ek cukrot, a 3 ek olajat, a 2 ek sót, valamint a felfutott élesztőt. Kézzel, vagy dagasztó géppel addig dagasztjuk, amíg a kezünkön nem marad belőle semmi. Ekkor készültünk el a dagasztással.

3. A tésztát a maradék liszt egy részével kilisztezett kelesztő tálba helyezzük és meleg helyen, lefedve kelesztjük 2 órát, majd lisztezett gyúródeszkán átdolgozzuk a tésztát. Újra a kelesztő tálba helyezzük, lefedjük és 1 óra múlva olajozott tepsibe borítjuk. A tetejét lekenjük a felvert tojással, bevagdossuk és 180 fokos, előmelegített sütőbe tesszük.

4.55-60 perc sütés után kivesszük és a tetejét vízzel lekenjük, hogy szép színt kapjon.

5. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr568693612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása