Hozzávalók:
- 1,5 kg liszt
- 50 dkg sertészsír
- 1 kg főtt burgonya
- 3 ek só
- 2 ek cukor
- 6 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 4 db tojás
- 2 ek tejföl
Elkészítése:
1.A lisztet a zsírral eldörzsöljük és hozzáadjuk az 1 kg főtt, áttört burgonyát, a 3 ek sót, a 2 ek cukorral 6 dl tejben futó élesztőt és a 3 db tojást. Kézzel vagy géppel kidagasztjuk, majd letakarva 1 órát állni hagyjuk kelesztőtálban.
2. Kinyújtjuk kb 1,5 cm vastagra a tésztát, kiszaggatjuk és lisztezett, valamint olajjal kikent tepsibe helyezzük. Még hagyjuk állni 15 percet, ezután lekenjük a tetejét az 1 tojás és 2 ek tejföl keverékével.
3. 180 fokos, előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.