AZÉRT, MERT PICI....

2014. szeptember 01. 17:16 - Kosh Naranek

BURGONYÁS POGÁCSA

IMG_20140515_235319.jpg

Hozzávalók:

  • 1,5 kg liszt
  • 50 dkg sertészsír
  • 1 kg főtt burgonya
  • 3 ek só
  • 2 ek cukor

  • 6 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 4 db tojás
  • 2 ek tejföl

Elkészítése:

1.A lisztet a zsírral eldörzsöljük és hozzáadjuk az 1 kg főtt, áttört burgonyát, a 3 ek sót, a 2 ek cukorral 6 dl tejben futó élesztőt és a 3 db tojást. Kézzel vagy géppel kidagasztjuk, majd letakarva 1 órát állni hagyjuk kelesztőtálban.

2. Kinyújtjuk kb 1,5 cm vastagra a tésztát, kiszaggatjuk és lisztezett, valamint olajjal kikent tepsibe helyezzük. Még hagyjuk állni 15 percet, ezután lekenjük a tetejét az 1 tojás és 2 ek tejföl keverékével.

3. 180 fokos, előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr318693610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása