Hozzávalók:
- 2 kg savanyított káposzta
- 2 kg füstölt csülök
- 25 dkg császárszalonna
- 25 dkg füstölt kolbász
- 1 kg száraz bab
- 800 g tejföl
- 4 db vöröshagyma
- 2 dl olaj
- 8 ek liszt
- 2 ek ételizesítő
- 1 tk őrölt feketebors
- 8 db babérlevél
- 1 fej fokhagyma
- 1 tk majoranna
- 1 ek édesnemes paprikaőrlemény
- 2 db TV paprika
- 2 db paradicsom
Elkészítése:
1. A felkockázott császárszalonnát zsírjára sütöm. Hozzáadom a 4 fej apróra vágott vöröshagymát, a felkockázott füstölt csülköt csontjával együtt, valamint a karikára vágot füstölt kolbászt. Addig sütöm, amíg a hagyma puha nem lesz és a kolbász nem sül meg.
2. Hozzáadom a feldarabolt paprikát és paradicsomot, zsírjára sütöm. Ezek után a paprikaőrleményt, a zúzott fokhagymát, a majorannát, a babérlevelet, az őrölt borsot és a delikátot hozzáadom.
3. A babot - mely egy éjszakára be volt áztatva - és a kicsavart savanyított káposztát az edénybe teszem és felengedem annyi vízzel, hogy újjnyi magasságban ellepje. Addig főzöm együtt, amíg a bab meg nem főtt.
4. Amíg várakozunk, elkészítjük a rántás. Olajon a 8 ek lisztet aranysárgára sütjük, majd hozzáadjuk a tejfölt. Kevés víz hozzáadásával símára keverjük.
4. Miután elkészült a bab, a főzőlével felengjük kissé a rántást /hőkiegyenlítés/, majd hozzáöntjük a leveshez. Újra forrás után még 5 percig főzzük és elkészült a káposztás paszulyleves!
Jó étvagyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.