AZÉRT, MERT PICI....

2014. augusztus 29. 21:25 - Kosh Naranek

KÁPOSZTÁS PASZULYLEVES

IMG_20140830_171339.jpgHozzávalók:

  • 2 kg savanyított káposzta
  • 2 kg füstölt csülök
  • 25 dkg császárszalonna
  • 25 dkg füstölt kolbász
  • 1 kg száraz bab

  • 800 g tejföl
  • 4 db vöröshagyma
  • 2 dl olaj
  • 8 ek liszt
  • 2 ek ételizesítő
  • 1 tk őrölt feketebors
  • 8 db babérlevél
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 tk majoranna
  • 1 ek édesnemes paprikaőrlemény
  • 2 db TV paprika
  • 2 db paradicsom

 

Elkészítése:

1. A felkockázott császárszalonnát zsírjára sütöm. Hozzáadom a 4 fej apróra vágott vöröshagymát, a felkockázott füstölt csülköt csontjával együtt, valamint a karikára vágot füstölt kolbászt. Addig sütöm, amíg a hagyma puha nem lesz és a kolbász nem sül meg.

2. Hozzáadom a feldarabolt paprikát és paradicsomot, zsírjára sütöm. Ezek után a paprikaőrleményt, a zúzott fokhagymát, a majorannát, a babérlevelet, az őrölt borsot és a delikátot hozzáadom.

3. A babot - mely egy éjszakára be volt áztatva -  és a kicsavart savanyított káposztát az edénybe teszem és felengedem annyi vízzel, hogy újjnyi magasságban ellepje. Addig főzöm együtt, amíg a bab meg nem főtt.

4. Amíg várakozunk, elkészítjük a rántás. Olajon a 8 ek lisztet aranysárgára sütjük, majd hozzáadjuk a tejfölt. Kevés víz hozzáadásával símára keverjük.

4. Miután elkészült a bab, a főzőlével felengjük kissé a rántást /hőkiegyenlítés/, majd hozzáöntjük a leveshez. Újra forrás után még 5 percig főzzük és elkészült a káposztás paszulyleves! 

Jó étvagyat kívánok!

Stephen Cause

 

Címkék: Levesek
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr1008693620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása