Hozzávalók:
- 500 g sertéshús felkockázva
- 500 g burgonya
- 150 g sárgarépa
- 50 g fehérrépa
- 150 g karalábé
- 2 db vöröshagyma
- 200 g gomba
- 100 g zellergumó
- 50 g zellerszár
- 50 ml olaj
- 50 g vaj
- 1 db tojás
- 100 g liszt
- 2 csokor petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g só
- 25 g ételízesítő
- 15 szem egész feketebors
- 5 g őrölt fűszerkömény
Elkészítése:
1. A sertéshúst felkockázzuk.
2. A vöröshagymát finomra (apró kockára) vágjuk.
3. A megtisztított gombát szeletekre, a többi zöldséget karikára, vagy kockára vágjuk és a petrezselyemzöldet apróra.
4 Elkészítjük a vajasgaluskát. Olvasztott vajjal elkeverünk egy tojást és 80 g lisztet. Picit sózzuk, majd hozzáadjuk a petrezselyemzöld felét. Hűtőszekrényben lefedve pihentetjük.
5. Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát. A kockára vágott sertéshús hozzáadásával a hús fehéredéséig tovább pároljuk. Ezután a gomba és a burgonya kivételével a zöldségeket is a hússal együtt, további 10 percig pároljuk. Miután letelt az idő, 20 g liszttel hintjük a tetejét és további 5 percig pároljuk, gyakran kavarva.
6. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, reszelt fokhagymával és őrölt fűszerköménnyel. Felengedjük hideg vízzel és fedő alatt félpuhára főzzük.
7. Ekkor adjuk hozzá a burgonyát és 10 perc elteltével a gombát.
8. Amikor a leves elkészült, forró vízbe mártogatott kanállal beleszaggatjuk a vajasgaluskát és 5 perc alatt készre főzzük.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.