Hozzávalók:
A hús előkészítéséhez:
- 8 szelet sertéshús
- só
- bors
A panírhoz:
- 1 db tojás
- 600 g burgonya
- 85 g liszt + a beforgatáshoz
- 5 gerezd fokhagyma
- 17 g só
- 1 g bors
- 2 g szárított petrezselyemzöld
- 10 ml olaj
A körethez:
- 750 g burgonya
- sültburgonya fűszersó
A sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
1. A sertéshús szeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd alaposan kiklopfoljuk. 2 órán át állni hagyjuk hűtőszekrényben.
2. A megtisztított burgonyákat lereszeljük. Sóval, borssal, reszelt fokhagymával, liszttel, tojással, szárított petrezselyemzölddel és olajjal homogén masszává keverjük.
3. A hússzeleteket először lisztben, majd a masszába mártva panírozzuk. Bőséges, forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. Papírtörlöre szedjuk és a fölösleges olajat hagyjuk felszívódni.
4. A megtisztított burgonyákat hüvelykújjnyi vastag karikákra vágjuk. Forró olajban vagy zsírban pirosra sütjük. Itatóspapírra szedjük, lecsepegtetjük és utólag sózzuk (fűszersóval).
5. Káposztasalátával kínálhatjuk!
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.