AZÉRT, MERT PICI....

2017. május 27. 16:28 - Kosh Naranek

SERTÉSSZELET LAPCSÁNKA BUNDÁBAN, KARIKÁRA VÁGOTT SÜLTBURGONYÁVAL

lapcs.jpgHozzávalók:

A hús előkészítéséhez:

- 8 szelet sertéshús

- só

- bors

A panírhoz:

- 1 db tojás

- 600 g burgonya

- 85 g liszt + a beforgatáshoz

- 5 gerezd fokhagyma

- 17 g só

- 1 g bors

- 2 g szárított petrezselyemzöld

- 10 ml olaj

A körethez:

- 750 g burgonya

- sültburgonya fűszersó

A sütéshez:

- olaj

Elkészítése:

 1. A sertéshús szeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd alaposan kiklopfoljuk. 2 órán át állni hagyjuk hűtőszekrényben.

2. A megtisztított burgonyákat lereszeljük. Sóval, borssal, reszelt fokhagymával, liszttel, tojással, szárított petrezselyemzölddel és olajjal homogén masszává keverjük.

3. A hússzeleteket először lisztben, majd a masszába mártva panírozzuk. Bőséges, forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. Papírtörlöre szedjuk és a fölösleges olajat hagyjuk felszívódni.

4. A megtisztított burgonyákat hüvelykújjnyi vastag karikákra vágjuk. Forró olajban vagy zsírban pirosra sütjük. Itatóspapírra szedjük, lecsepegtetjük és utólag sózzuk (fűszersóval).

 5. Káposztasalátával kínálhatjuk!

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr2012544213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása