AZÉRT, MERT PICI....

2017. május 25. 14:54 - Kosh Naranek

KÖMÉNYMAGLEVES

tleves.jpgHozzávalók:

- 30 ml olaj

- 20 g liszt

- 1 fej vöröshagyma

- 10 g édesnemes fűszerpaprika

- 1 csokor petrezselyemzöld

- 30 g ételízesítő

- 1 g őrölt feketebors

- 3 g fűszerkömény

Elkészítése:

1. A forró olajba lisztet szórunk és zsemleszínűre pirítjuk folyamatosan kevergetve. Beletesszük a köménymagot és további 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és alaposan elkeverjük benne. Felengedjük vízzel, hogy a paprika ne égjen meg.

2. Fűszerezzük ételízesítővel, őrölt feketeborssal, beletesszük a vöröshegymát egészben és 15 percig forraljuk.

3. Hozzáadjuk (esetlegesen a felvert tojásokat), az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd alaposan elkeverjük a levesben és még további 10 percig főzzük.

4. Pirított kenyérkockával is tálalhatjuk, ha nem főzünk bele tojást levesbetétként

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

Címkék: Levesek
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr9512534243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása