Hozzávalók:
- 30 ml olaj
- 20 g liszt
- 1 fej vöröshagyma
- 10 g édesnemes fűszerpaprika
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 30 g ételízesítő
- 1 g őrölt feketebors
- 3 g fűszerkömény
Elkészítése:
1. A forró olajba lisztet szórunk és zsemleszínűre pirítjuk folyamatosan kevergetve. Beletesszük a köménymagot és további 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és alaposan elkeverjük benne. Felengedjük vízzel, hogy a paprika ne égjen meg.
2. Fűszerezzük ételízesítővel, őrölt feketeborssal, beletesszük a vöröshegymát egészben és 15 percig forraljuk.
3. Hozzáadjuk (esetlegesen a felvert tojásokat), az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd alaposan elkeverjük a levesben és még további 10 percig főzzük.
4. Pirított kenyérkockával is tálalhatjuk, ha nem főzünk bele tojást levesbetétként
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.