Hozzávalók:
A csülök főzéséhez:
- 1500 g hátsó csülök
- 100 g sárgarépa
- 100 g fehérrépa
- 1 db vöröshagyma
- 10 gerezd fokhagyma
- 50 g karalábé
- 50 g zellergumó
- 50 g káposzta
- 6 db babérlevél
- 60 g só
- 25 g ételízesítő
- 10 db egész bors
A sütéshez:
- 2000 g burgonya
- 1000 g vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 250 g zsír
- a megfőzött csülökhús
- só
- bors
- ételízesítő
Elkészítése:
1. A megtisztított csülköt, a megpucolt zöldségekkel és a kimért fűszerekkel lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús le nem válik a csontról (ez néhány órát igénybe fog venni).
2. A héjától megtisztított burgonyát cikkekre vágjuk és félig megfőzzük.
3. A vöröshagymát félfőre (félbevágott karika) vágjuk.
4. A megolvasztott zsírral összekeverjük a burgonyát és a vöröshagymát, ízesítjük tetszőlegesen és tepsi aljára terítjük. Erre helyezzük a csülökhúst és 200 fokos sütőben, kb. 60 perc alatt pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.