AZÉRT, MERT PICI....

2017. május 12. 20:53 - Kosh Naranek

CSÜLÖK PÉKNÉ MÓDRA

pkn.jpgHozzávalók:

A csülök főzéséhez:

- 1500 g hátsó csülök

- 100 g sárgarépa

- 100 g fehérrépa

- 1 db vöröshagyma

- 10 gerezd fokhagyma

- 50 g karalábé

- 50 g zellergumó

- 50 g káposzta

- 6 db babérlevél

- 60 g só

- 25 g ételízesítő

- 10 db egész bors

A sütéshez:

- 2000 g burgonya

- 1000 g vöröshagyma

- 5 gerezd fokhagyma

- 250 g zsír

- a megfőzött csülökhús

- só

- bors

- ételízesítő

Elkészítése:

1. A megtisztított csülköt, a megpucolt zöldségekkel és a kimért fűszerekkel lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús le nem válik a csontról (ez néhány órát igénybe fog venni).

2. A héjától megtisztított burgonyát cikkekre vágjuk és félig megfőzzük.

3. A vöröshagymát félfőre (félbevágott karika) vágjuk.

4. A megolvasztott zsírral összekeverjük a burgonyát és a vöröshagymát, ízesítjük tetszőlegesen és tepsi aljára terítjük. Erre helyezzük a csülökhúst és 200 fokos sütőben, kb. 60 perc alatt pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr9212500741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása