AZÉRT, MERT PICI....

2016. szeptember 01. 17:28 - Kosh Naranek

VAJAS JELLEGŰ SAJTOSRÚD (SAJTOS STANGLI) / (DÚSÍTOTT RÚD, SAJTTAL SZÓRT)

img_20160901_155755.JPG

Hozzávalók:

- 1000 g liszt (BL-55)

- 50 g vaj

- 45 g cukor

- 40 g só

- 5 g aszkorbinsav

- 50 g élesztő

- 700 ml tej (2,8 %)

- 100 g sajt

Elkészítése:

1. A szobahómérsékletű lisztben elkeverjük a cukrot, a sót és az aszkorbinsavat. A 32-36 fokos tejben feloldjuk az éleszőt és dagasztás közben fokozatosan hozzáadjuk az előkészített szárazanyagokhoz. A dagasztás felénél hozzáadjuk a szintén szobahőmérsékletű vajat és ezt is alaposan eldolgozva kissé rugalmas, de a kalácsokhoz képest keményebb tészát készítünk.

2. A tészta felületét lisztezve, letakarva szobahőmérsékletű helyen pihentetejük 45-50 percet.

3. Átgyúrjuk, majd 14 db zsemlét formázunk belőle.

4. Letakarva ismét pihentetjük 15 percig.

5. A gombócokat ovális alakúra nyújtjuk, a rövidebb végük felől 2-2 cm-t felhajtunk és lelapítjuk. A tésztát a hosszabb oldala felől úgy hajtjuk fel, mintha papírlegyezőt hajtogatnánk, csak nem ellentétes hajtásokkal, hanem 2-2 centiméterenként lapítva (minden hajtási élnél erőteljesen nyomkodjuk le) és feltekerve, majd hengeresre sodorjuk. Sütőpapíros tepsibe helyezzük elegendő távolságot hagyva a duplájára kelesztéshez.

6. A tepsiben további 45-50 percig kelesztjük a kisodrott kifliket.

7. A felületüket vízzel permetezve, reszelt sajttal szórjuk gazdagon és 230 fokra előmelegített gőzös sütőben, 15-18 perc alatt készre sütjük. Még forrón vízzel permetezzük és rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr7011669554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása