AZÉRT, MERT PICI....

2016. szeptember 01. 15:48 - Kosh Naranek

TEJES KIFLI I.

img_20160901_153356.JPG 

Hozzávalók:

- 1000 g liszt (BL-55)

- 30 g vaj

- 40 g cukor

- 35 g só

- 5 g aszkorbinsav

- 40 g élesztő

- 700 ml tej (2,8 %)

Elkészítése:

1. A szobahómérsékletű lisztben elkeverjük a cukrot, a sót és az aszkorbinsavat. A 32-36 fokos tejben feloldjuk az éleszőt és dagasztás közben fokozatosan hozzáadjuk az előkészített szárazanyagokhoz. A dagasztás felénél hozzáadjuk a szintén szobahőmérsékletű vajat és ezt is alaposan eldolgozva kissé rugalmas, de a kalácsokhoz képest keményebb tészát készítünk.

2. A tészta felületét lisztezve, letakarva szobahőmérsékletű helyen pihentetejük 45-50 percet.

3. Átgyúrjuk, majd 30 db, kb. 65 g súlyú golyókat formázunk belőle.

4. Letakarva ismét pihentetjük 15 percig.

5. A golyókat ovális alakúra nyújtjuk és az első hajtási élt alaposan lenyomkodva felsodorjuk. Az így elkészült sodrott tésztát tovább sodorjuk úgy, hogy a végeit kihegyesítjük, majd kifli formájúra hajtjuk meg és sütőpapíros tepsibe helyezzük elegendő távolságot hagyva a duplájára kelesztéshez.

6. A tepsiben további 45-50 percig kelesztjük a kisodrott kifliket.

7. A felületüket vízzel permetezve, 230 fokra előmelegített gőzös sütőben, 15-18 perc alatt készre sütjük. Még forrón vízzel permetezzük és rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr4911668012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása