AZÉRT, MERT PICI....

2016. augusztus 03. 18:53 - Kosh Naranek

LÁNGOS III. /KÁPOSZTÁS LÁNGOS/

imag1089.jpg 

Hozzávalók:

- 1000 g liszt

- 500 g káposzta

- 6 ek olívaolaj

- 60 g só

- 50 g élesztő

- 30 g cukor

- 650 ml víz

- 2 tk őrölt feketebors

- 20 ml olaj 

Elkészítése:

1. Az 500 g káposztát apróra reszeljük és 6 ek olívaolajon aranybarnára dinszteljük. Sózzuk és borsozzuk.

2. 100 ml langyos vízben, 30 g cukor hozzáadásával felfuttatunk 50 g alaposan szétmorzsolt élesztőt.

3. Az 1000 g lisztben eldolgozzuk a dinsztelt káposztát.

4. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és  elkezdjük dagasztani. Fokozatosan adagolhatjuk a 20 ml olajat és a maradék langyos vizet. Addig dagasztjuk, míg az edény faláról és a kezünkből is jól elválik.

5. Letakarva 1 órán át kelesztjük.

6. A tésztát 10 részre osztjuk és kis zsömléket formázunk belőle. A tetejüket lisztezzük és letakarva 10 percig pihentetjük.

7. Olajos kézzel formázzuk és forró olajban megsütjük mindkét oldalát.

8. Reszelt sajttal és tejföllel tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr848908208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása