Hozzávalók:
- 1000 g liszt
- 500 g káposzta
- 6 ek olívaolaj
- 60 g só
- 50 g élesztő
- 30 g cukor
- 650 ml víz
- 2 tk őrölt feketebors
- 20 ml olaj
Elkészítése:
1. Az 500 g káposztát apróra reszeljük és 6 ek olívaolajon aranybarnára dinszteljük. Sózzuk és borsozzuk.
2. 100 ml langyos vízben, 30 g cukor hozzáadásával felfuttatunk 50 g alaposan szétmorzsolt élesztőt.
3. Az 1000 g lisztben eldolgozzuk a dinsztelt káposztát.
4. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és elkezdjük dagasztani. Fokozatosan adagolhatjuk a 20 ml olajat és a maradék langyos vizet. Addig dagasztjuk, míg az edény faláról és a kezünkből is jól elválik.
5. Letakarva 1 órán át kelesztjük.
6. A tésztát 10 részre osztjuk és kis zsömléket formázunk belőle. A tetejüket lisztezzük és letakarva 10 percig pihentetjük.
7. Olajos kézzel formázzuk és forró olajban megsütjük mindkét oldalát.
8. Reszelt sajttal és tejföllel tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.