Hozzávalók:
1 kg gyalult tök
6 dl tej
360 g tejföl
2 ek szárított kapor
1 ek cukor
4 ek ételízesítő
2 tk őrölt feketebors
2 ek liszt
1 kg füstölt pulykasonka
7 db vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
2 ek édesnemes fűszerpaprika
1 db TV paprika
3 ek ketchup
3 dl olaj
Elkészítése:
1. Kevés olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a kaporral együtt. Hozzáadjuk a gyalult tököt, 1 ek cukrot, 2 ek ételízesítőt, 1 tk őrölt feketeborsot. Fedő alatt pároljuk.
2. Néhány perc elteltével felengedjük 6 dl tejjel és annyi vízzel hogy éppen ne lepje el. Így készre főzzük a főzeléket. A legvégén tejföl és liszt jól eldolgozott keverékével behabarjuk. 5 perc alatt készre főzzük.
3. Az apró kockára vágott füstölt pulykasonkát, gyakori kevergetés mellett, bő olajban elkezdjük sütni. Amikor megpirult, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és TV paprikát. Tovább pároljuk, míg a hagyma is meg nem puhul.
4. Kevés vizet öntünk alá, hozzáadjuk a ketcup-ot, az ételízesítőt, az őrölt feketeborsot és gyakori kevergetés mellett készre főzzük.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.