Hozzávalók:
3 fej káposzta
1 kg rizs
1 kg darált csirkemell
12 db vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
4 db TV paprika
4 db paradicsom
3 ek édesnemes paprika
2 ek ételízesítő
1 tk őrölt feketebors
2 ek só
1 ek sültkrumpli fűszersó
2 l paradicsomlé
4 dl olaj
Elkészítése:
1. Bő sós vízben előfőzzük a káposztaleveleket oly módon, hogy a lobogó vízbe rakjuk a kivágott torzsájú káposztát és folyamatosan szedegetjük le a fejről a leveleket egy késsel, ahogyan párolódnak. Ez után a vastag eret mindegyik levélből kivágjuk.
2. Apróra vágunk 12 fej vöröshagymát, 6 gerezd fokhagymát és 4 dl olajon megdinszteljük. Levesszük a tűzről és elkeverünk benne 3 ek édesnemes paprikát, 2 ek sót, 2 ek ételízesítőt, 1 tk őrölt feketeborsot. Hozzáadjuk 4 db TV paprikát és a 4 db paradicsomot apróra vágva és a tűzre visszatéve 15 percig kiforraljuk a pörköltalapot.
3. Eközben 1 kg rizset jól átmosunk és hagyjuk lecsöpögni.
4. Hozzáadjuk a pörköltalaphoz az 1kg darált csirkemellhúst. Készre főzzük a pörköltet.
5. Miután a pörkölt elkészült, hozzáadjuk a rizshez és alaposan elkeverjük. Megtöltjük a káposztaleveleket nem túl szorosra és belehelyezzük a főzőedénybe. 1 liter lobogó vizet öntünk a káposztára, majd ezután annyi paradicsomlevet, hogy ellepjena folyadék.
6. 20 percig erős lángon főzzük, majd megközelítőleg 40 percig takarékon. Ez nagyban függ a rizs minőségétől! Azt tartsuk mindíg szem előtt, hogy a rizsnek nem főnie, hanem párolódnia kell!
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.