AZÉRT, MERT PICI....

2014. november 01. 16:28 - Kosh Naranek

ANYA STYLE TÖLTÖTTKÁPOSZTA

img_20160612_121606.JPG 

Hozzávalók:

3 fej káposzta

1 kg rizs

1 kg darált csirkemell

12 db vöröshagyma

6 gerezd fokhagyma

4 db TV paprika

4 db paradicsom

3 ek édesnemes paprika

2 ek ételízesítő

1 tk őrölt feketebors

2 ek só

1 ek sültkrumpli fűszersó

2 l paradicsomlé

4 dl olaj

Elkészítése:

1. Bő sós vízben előfőzzük a káposztaleveleket oly módon, hogy a lobogó vízbe rakjuk a kivágott torzsájú káposztát és folyamatosan szedegetjük le a fejről a leveleket egy késsel, ahogyan párolódnak. Ez után a vastag eret mindegyik levélből kivágjuk.

2. Apróra vágunk 12 fej vöröshagymát, 6 gerezd fokhagymát és 4 dl olajon megdinszteljük. Levesszük a tűzről és elkeverünk benne 3 ek édesnemes paprikát, 2 ek sót, 2 ek ételízesítőt, 1 tk őrölt feketeborsot. Hozzáadjuk  4 db TV paprikát és a 4 db paradicsomot apróra vágva és a tűzre visszatéve 15 percig kiforraljuk a pörköltalapot.

3. Eközben 1 kg rizset jól átmosunk és hagyjuk lecsöpögni.

4. Hozzáadjuk a pörköltalaphoz az 1kg darált csirkemellhúst. Készre főzzük a pörköltet.

5. Miután a pörkölt elkészült, hozzáadjuk a rizshez és alaposan elkeverjük. Megtöltjük a káposztaleveleket nem túl szorosra és belehelyezzük a főzőedénybe. 1 liter lobogó vizet öntünk a káposztára, majd ezután annyi paradicsomlevet, hogy ellepjena folyadék.

6. 20 percig erős lángon főzzük, majd megközelítőleg 40 percig takarékon. Ez nagyban függ a rizs minőségétől! Azt tartsuk mindíg szem előtt, hogy a rizsnek nem főnie, hanem párolódnia kell!

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr18693538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása