Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab
- 1 ek ételízesítő
- 3 db babérlevél
- 1 kk őrölt feketebors
- 1 db vöröshagyma
- 8 ek liszt
- 2 dl tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek szárított kapor
- 1 ek édesnemes paprika
- 1 kg darált sertés comb
- 30 dkg szikkadt kenyér
- 1 ek só
- 1 ek ételízesítő
- 1 tk őrölt feketebors
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 10 db tojás
- 5 ek panírmorzsa
- 2 dl olaj
Elkészítése:
1. Az 1 db vöröshagymát és a 3 gerezd fokhagymát apróra vágjuk, majd kevés zsiradékon megdinszteljük. Hozzáadunk 8 ek lisztet és világos barna színre pirítjuk. Amikor elkészült, hozzákeverünk 1 ek édesnemes paprikát. Felengedjük hideg vízzel és elkeverünk benne 2 dl tejfölt. Elkészült a rántásunk, melyet a főzelék besűrítéséhez fogunk majd használni.
2. Az 1 kg megtisztított zöldbabot edénybe helyezzük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítjük 1 ek ételízesítővel, 1 ek szárított kaporral, 1 kk őrölt feketeborssal, 3 db babérlevéllel és készre főzzük.
3. Amikor a bab megpuhult, hozzáadjuk a rántást és forrás után még 5 percig főzzük. Ekkor készül el a főzelék.
4. 1 kg darált sertéshúshoz hozzáadunk 30 dkg beáztatott, majd jól kicsavart kenyeret, 1 ek sót, 1 ek ételízesítőt, 1 tk őrölt feketeborsot, 1 tk őrölt füszerköményt, 10 db egész tojást, 5 gerezd apróra vágott fokhagymát, 5 ek panírmorzsát, 2 dl olajat és jól formázható masszát gyúrunk belőle.
5. Gombócokat formázunk belőle és bő zsíradékban kisütjük barna színűre.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.